- Jeg er bekymret for regnskogen

— Jeg blir redd for at de skal fjerne alle trærne i regnskogen. Hva skal jeg gjøre? skriver gutt (8).

REGNSKOGEN. Gutt (8) er bekymret for regnskogen. Dette er fra Wizum, Peru.
  • Spaltist I Aftenposten Junior
  • Forfatter
  • Vera Micaelsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Denne artikkelen er fra Aftenposten Junior – Norges eneste avis for barn og unge. Hver uke svarer forfatter Vera Micaelsen på spørsmål om følelser.

Hei Vera!

Jeg synes det er dumt at de fjerner så mange trær i regnskogen i Sør-Amerika når det bor dyr der og man kan lage medisiner av planter.

Jeg blir redd for at de skal fjerne alle trærne, så det blir dårlig med luft. Hva skal jeg gjøre?

Hilsen gutt (8)

Hei!

Jeg skjønner at du er bekymret for regnskogen i Sør-Amerika. Hugging av regnskog i Sør-Amerika handler blant annet om at noen vil tjene penger. Men å hugge regnskog er ikke bærekraftig. Bærekraftig jordbruk betyr at man passer på at jorden brukes på en best mulig måte så man ikke forgifter, utnytter og ødelegger.

Vera Micaelsen, forfatter

Miljøvennlig

Det finnes organisasjoner som godkjenner forskjellige varer, slik at man kan være sikker på at varen man kjøper er ok (altså at den er blitt laget på en god og miljøvennlig måte). Du kan for eksempel se etter Fairtrade-merket og etter forskjellige regnskogssertifikater.

Palmeolje

En måte å påvirke på, er å unngå produkter med palmeolje (med mindre den har regnskogssertifikat). Palmeolje finnes i veldig mange matprodukter, for eksempel kjeks, sjokolade, is, pålegg, ferdigmat, popcorn, potetgull og brødvarer. På nettet kan du finne oversikter over hvilke matvarer som inneholder palmeolje. Du kan for eksempel se her: regnskog.no

Fint å engasjere seg

Du er allerede bevisst og bekymret. Det er akkurat det jorden vår trenger. Hvis vi skal få en frisk jord å leve på i fremtiden, er det fint å engasjere seg!

Det viktigste er å beholde engasjementet, og ikke gi opp.

Vennlig hilsen

Vera

Les flere av Veras svar her:

Publisert: