Får belønning for kjøpet av Google.com

Kjøpte Google.com for 12 dollar. Nå får han belønning for å ha oppdaget feilen.

BETALER: Google har valgt å utbetale en belønning til Sanmay Ved for å ha oppdaget feilen som gjorde det mulig for han å kjøpe domenet Google.com.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den tidligere Google-ansatte og universitetsstudenten Sanmay Ved som klarte å kjøpe Google.com-domenet for 12 dollar og hadde kontroll over verdens største domene i ca. ett minutt, får utbetalt en belønning av søkemotorgiganten for å ha oppdaget feilen, skriver BBC.

Det var den 29. september at Ved til sin store overraskelse oppdaget at det stod «til salgs» ved Google.com på Google Domaine, Googles egen tjeneste for domeneregistrering.

Ett minutt etter at han hadde mottatt kvittering på at kjøpet gikk igjennom, fikk han ikke fullt så overraskende beskjed om at kjøpet av Google.com-domenet til 12 dollar var kansellert.

Myte eller fakta?

Les også

Kan USB-minnepinnen bare nappes rett ut?

Les også

Derfor tillater ikke Instagram bilder av kvinnlige brystvorter

Ukjent beløp

Ved som er tidligere Google-ansatt, forteller i et innlegg på det sosiale karrierenettverket LinkedIn at han valgte å varsle Google om hendelsen.

— Det mest skremmende var at jeg fikk verifisert at jeg eide domenet gjennom verktøyene fra Google, skriver Ved.

Ifølge Business Insider ønsket Google først ikke å utbetale noen belønning til Ved for feilen han hadde avdekket, men skal ha ombestemt seg da de fikk vite at Ved akter å donere pengene til et veldig formål.

Det er ikke kjent hvor stort beløp det dreier seg om, men til Business Insider sier Ved at det skal dreie seg om minimum 10.000 dollar.

— Nå kan jeg i det minste titulere meg som mannen som eide Google.com i ett minutt.

Iphone-bruker?

Publisert: