Instagram-bildene har fått høyere oppløsning

Og nå kan du finne bilder som er tatt i nabolaget ditt.

FORNYER: Ikke alle de nye Instagram-funksjonene er tilgjengelig for norske brukere enn så lenge, men søk etter stedsnavn er på plass.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Instagram har kommet med en ny oppdatering til Android og Ios denne uken, hvor blant annet søkefunksjonen har blitt forbedret.

I det stille har Instagram i samme slengenøkt oppløsningen på bildene du legger ut, skriverMashable.

Til nå har du kunnet lagt ut bilder som er 640 x 640 piksler.

Etter oppdateringen skal du derimot kunne legge ut bilder som er1080 x 1080 piksler, noe som følgelig vil gjørebildene skarpere og mer detaljrike.

Instagram valgte en ganskelav oppløsning i 2010, da mobilskjermene hadde langt dårligere oppløsning og pikseltetthet enn de har i dag.

Ikke minst var det en fordel å gjøre bildene små, slik at du ikke trengte å bruke mye datatrafikk for å laste opp et bilde via 3G-nettet.

I dag er imidlertid situasjonen en ganske annen, påpeker Mashable, med fem-seks tommer store mobilskjermer som har høyere oppløsning enn de flesteTV-er.

Ny søkefunksjon

Nå kan du blant annet søke etter stedsnavn. FOTO: Skjermdump

Instagram har i USA– men foreløpig kunder– lansert en ny Explore-forside, hvor brukerne får se bilder knyttet til populære hashtagger, steder eller personer. Dette vil trolig rulles ut globalt etter hvert.For oss norske Instagram-brukere blir trøsten at vi i det minste har fått forbedret søkefunksjonen litt.

Nå kan du blant annet søke etter stedsnavn, og dermed finne Instagram-bilder fra hjemstedet ditt – eller hvor som helst i verden.

Den nye søk-menyen gjør det dessuten lettere å søke etter brukernavn, navn eller emneknagger (hashtags).

Instagram har analysert én milliard kommentarer:

Dette betyr emojiene du bruker

Bruker du også Snapchat:

6 skjulte Snapchat-triks vi elsker

Publisert: