Politiet får kjeft når de avbryter barnas fyllefester

Politiet skal passe på at barn og unge ikke ruser seg, men mange foreldre har et annet syn, og klager når politiet avbryter hjemme alene-festene.

HJEMME ALENE-FESTER. Slik lyder en av klagene politiet har fått: «Mor mener politiet ødela bursdagsfeiringen til datteren.»
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

I Oslo-politiets klagerapport for 2014 er det mange eksempler på foreldre som klager på politiets innblanding, melder NRK. En av klagene lyder som følger:

«Politiet avbrøt «alene hjemme-fest» der flere under 18 år var sterkt beruset. Mor mener politiet ødela bursdagsfeiringen til datteren.»

— Noen av foreldrene er også beruset selv

— Det er ikke uvanlig at foreldre er misfornøyde, så jeg hever ikke øyenbrynene av å høre en slik klage. Det er ganske vanlig når festen er lagt til rette med støtte fra foreldrene. Da blir ofte politiet en ekstern, synlig syndebukk som ødelegger festen, sier Anne Merete Ansok ved forebyggende avsnitt på Majorstuen politistasjon til kanalen.

Ansok sier det er de foreldrene som selv legger til rette for hjemmefestene, som er vanskeligst å samarbeide med.

Hun understreker at alkoholloven også gjelder hjemme, og forteller at de ofte opplever at det er foreldrene som har stått for alkoholserveringen. Noen av foreldrene er også beruset selv.

Tomme for penger

Politiet får også en rekke andre klager, blant annet fra foreldre som ikke kan forstå hvorfor politiet ikke har hatt mulighet til å kjøre barna deres hjem fra byen, når de har gått tomme for penger.

Les også:

Les også

«Mandag morgen møter noen elever på skolen med en jetlag som tilsvarer en flytur til USA»

Les også

Økning i unge som går på antidepressiver

Les også

«Vi er ferdige med å gå på skolen, nå er det du som skal lære», sa vi til datteren vår

Les også

Hei, foreldre – dere er tidenes beste!

Ønsker du å få med deg lignende saker? Vi har en egen Facebook-gruppeog Twitter-profilfor Familie og oppvekst

Publisert: