- Her løper bevæpnet Behring Breivik 22. juli

Et bilde av det som skal være Anders Behring Breivik iført falsk politiuniform og med det som ser ut som et håndvåpen i hånden, er offentliggjort av nettavisen ABC Nyheter.

_SCC-AIPub_G-Titte_1541547x.jpg
  • Klaus Børringbo
  • Per Anders Johansen
  • Elisabeth Rodum
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Bildet som skal være tatt av et overvåkningskamera i Regjeringskvartalet, skal være tatt seks minutter før bomben gikk av, fredag ettermiddag 22. juli.

Vaktene i Regjeringskvartalet skal ha fått opp bildene på sine skjermer.

ABC Nyheter offentliggjorde bildet av det som skal være Anders Behring Breivik i Oslo sentrum 22. juli, torsdag ettermiddag.

På bildet skal den terrorsiktede 32-åringen være på vei bort fra stedet der han akkurat har plassert i en varebil med den dødelige og svært kraftige egenproduserte bomben.

Kan hverken bekrefte eller avkrefte

Jon Ivar Mehus, som er seksjonssjef i sikkerhetsseksjonen i Departementenes servicesenter, vil ikke uttale seg til Aftenposten.no om saken, og henviser til Fornyings-, administrasjons— og kirkedepartementet, som har det overordnede ansvaret for Departementenes servicesenter.

Bildet som ABC Nyheter trykker, er det fra overvåkningskameraene til vaktstyrken i Regjeringskvartalet?

— Dette kan jeg hverken bekrefte eller avkrefte. Vi er akkurat blitt kjent med saken, og må finne ut av dette her, sier kommunikasjonssjef Frode Jacobsen ved Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet til Aftenposten.no.

Ble overrasket

Publisering av bildene fra regjeringskvartalet kom helt overraskende på Fornyings og administrasjonsdepartementet. Departementet kunne derfor i ettermiddag heller ikke bekrefte om bildene var ekte.

— Vi vet ikke noe om dette, og må få lov til å komme tilbake med mer informasjon senere, sier kommunikasjonsrådgiver Vibeke Schjem.

Hevder bildet er ekte

Finnes det videobilder av den terrorsiktende på overvåkningskameraene til denne vaktstyrken?

— Dette er en del av etterforskningen som jeg ikke kan uttale meg noe om, sier kommunikasjonssjefen.

ABC Nyheter hevder de har fått bekreftet at videobildet er autentisk, og at det viser Behring Breivik på vei bort fra bomben gjemt i varebilen.

Hjelm og visir

I tillegg til sin hjemmelagde politiuniform, er Behring Breivik på bildet iført hjelm med visir.

I høyre hånd har han et håndvåpen, sannsynligvis en pistol. Da Behring Breivik ble pågrepet på Utøya senere samme kveld var han i besittelse av en Glock pistol.

Publisert: