Flytrafikken rammet av radarfeil

Alle ankomster og avganger fra og til flyplassene Torp, Rygge og Gardermoen er forsinket på grunn av feil på en bakkeradar.

Publisert: Publisert:
NTB

Litt over klokken 11.00 lørdag formiddag oppsto det feil på Haukåsen radar, som er den ene av to radarer som dekker østlandsområdet.

Radaren ble tatt ned på formiddagen ettersom feilene førte til forstyrrelser på radarbildet, noe som også påvirket den andre radaren, som står på Gardermoen.

— Den som er tatt ned behandler både ankomster og avganger, følgelig er disse noe påvirket. Men på grunn av lite trafikk på lørdag går trafikken på Torp og Rygge stort sett som normalt foreløpig. På Gardermoen er det noen forsinkelser, opplyser Ove Narvesen, kommunikasjonsdirektør i Avinor.

Opprinnelig var det anslått forsinkelser opp til tre timer, men ifølge informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen, har kapasiteten økt betydelig nå, så dette anslaget blir mindre.

— Like etter at radaren ble tatt ned, ble vår kapasitet redusert til 16 fly i timen. Nå er dette økt til 24. Det varierer fra fly til fly hvor store forsinkelsene blir om noen, sier Kobro.

Forsinkelsene på Gardermoen var ved 13-tiden på vel en time.

Avinor har foreløpig ingen formening om hvor lenge problemene vil vedvare, og utelukker ikke at de kan dra ut over helgen.

— Teknikere er i ferd med å kartlegge problemet. Problemet kan løse seg veldig raskt, men kan også ta tid, vi vet ikke på dette tidspunktet, sier Narvesen.

For en uke siden fikk Avinor problemer med radiosambandet. Narvesen tror ikke problemene er relatert. (©NTB)

Publisert: