Brann på Pearl of Scandinavia

To biler og en trailer begynte å brenne på passasjerfergen Pearl of Scandinavia på vei til Danmark.

  • Aftenposten.no
  • Nicolai Heyerdahl
  • Lars Inge Staveland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

SISTE: Passasjerene fikk like etter klokken ni gå tilbake til sine lugarer og skipet går for egen maskin inn til København.

Det ble i 06.00-tiden meldt om brann på bildekket og røykutvikling. Det var to biler og en trailer som sto i brann på dekket, melder Aftenposten.no.

Ingen personer skal ha blitt skadet i brannen. Flere fartøy og helikoptre er ved båten.

Stellan Skeppargård i den svenske Sjöräddningen er ombord i ett av redningsfartøyene.

— Vi ligger rundt 100 meter fra fergen nå. Etter det vi kan bedømme, er det ingen større fare. Tror det oppsto brann i en trailer. Mener den er slukket, men det finnes fortsatt røyk om bord, sier Skeppargård til Aftenposten.no.

Rett før klokken ni la båten kursen mot København, der den ventes å være fremme kl 11.00. Alle skipets driftsystemer skal fungere som normalt. Passasjerene får nå hente nødvendige ting i lugarene.

Følg skipet direkte her.

- Seiler for egen kraft

  • Ca klokken 06.00 brøt det ut en liten brann på bildekket, og alle passasjerne er nå samlet på dekk åtte. Skipet seiler nå for egen kraft. Brannen er slukket, sier Vivian Sivertsen, daglig leder i DFDS til Aftenposten.no.

- Er det aktuelt å evakuere skipet?

— Nei, det er ikke aktuelt for øyeblikket. Skipet seiler for egen kraft, sier Sivertsen.

Hun vil ikke si noen om hva som startet brannen.

— Vi ønsker ikke å spekulere i noen årsakssammenheng, sier hun.

Tømte lugarene

Aftenpostens Carl Alfred Dahl er ombord i fergen.

— Den første meldingen kom 06.04. Vi fikk beskjed om at det var brann på et bildekk og at alle måtte evakuere til restaurantene på dekk syv eller åtte, sier Dahl.

Kapteinen har informert passasjerene om at båten hadde fått kontakt med land.

Ifølge Sydsvenskan.se er det 651 passasjerer om bord i båten, som kan ta 2168 passasjerer. Skipet ble renovert i 2009.

— Det lukter svidd gummi her nå, sier Dahl, som oppholder seg i restauranten sammen med familien.

Flyttet opp

Han forteller at passasjerene forholdt seg rolige da de ble evakuert.

— Vi ble møtt av personer i gule vester som gikk rundt og merket av hvilke lugarer som var evakuert, sier Dahl .

Båten ligger 2,5 nautiske mil vest for Kullen fyr i Sør-Sverige og var på vei sørover mot Öresund da brannen startet. Bilfergen skulle vært fremme i København klokken 09.30.

— Fergen er i svensk farvann, rett nord av Sjælland. Svenske redningsbåter er på vei til den nå, forteller vakthavende redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

En annen Aftenposten-journalist, John Harbo, er også om bord på båten. Han forteller at passasjerene like etter klokken 07 ble flyttet fra syvende til åttende dekk, fordi det var røyklukt i syvende.

— Helikoptre fra svenske myndigheter bistår for å slukke brannen. Vi har fått beskjed om at temperaturen på bildekket er lavere, og at de er inne på dekket og er i ferd med å få kontroll på brannen, sier Harbo til Aftenposten.no ved 07.30-tiden.

To svenske kystvaktfartøyer og to redningsfartøy assisterer nå «Pearl of Scandinavia». I tillegg tre danske og to svenske helikoptre på stedet.

Publisert: