Politiet varsler flere tiltak, men oppfordrer alle til å feire pride

Det blir flere politi i gatene under pride-paraden i Bergen 10. juni.

Pride-flagg.
Publisert: Publisert:

Gjennom dialog med arrangørene skal politiet iverksette tilpassede tiltak for å legge til rette for at pride-arrangementer over hele landet.

– Politidistriktene vil ha dialog med lokale pride-arrangører og iverksette tiltak basert på foreliggende risikovurderinger, sier Bjørn Vandvik, avdelingsdirektør i Politidirektoratet (POD), i en pressemelding.

Morten Ørn bekrefter at politiet bemanner opp.

– Øker bemanningen

Morten Ørn er sjef for politiet i Bergen, Askøy og Øygarden. I en tekstmelding til BT skriver han at politiet ikke kommenterer sikkerhetstiltak, men at han er kjent med PSTs vurderinger.

Ørn letter imidlertid litt på sløret om politiets tiltak 10. juni, da pride-paraden gjennomføres.

– På generelt grunnlag kan jeg si at vi øker bemanningen og at det vil bli begrenset fremkommelighet der arrangementet pågår.

På 17. mai var flere gater inn til sentrumskjernen sperret av med fysiske hindre, slik som betongklosser og utrykningskjæretøy.

– Et vidt register

I tillegg til lokal dialog mellom politiet, LHBT+-organisasjoner og andre arrangører er det også avholdt møter på nasjonalt nivå. PST, Oslo politidistrikt og POD gjennomførte torsdag et møte med representanter fra mange berørte organisasjoner.

Her ble det blant annet orientert om PSTs trusselvurdering i tilknytning til pride.

Politiet skriver videre at sikringstiltakene spenner seg over et vidt register.

– Stor variasjon

Hvilke tiltak som iverksettes, baseres ifølge politiet på flere forhold, blant annet trussel- og risikovurderinger, nasjonalt og lokalt situasjonsbilde, størrelse på arrangement og antall deltakere.

– Det er stor variasjon mellom formatene på de ulike pride-markeringene og mange ulike faktorer som spiller inn i vurderingen omkring hvilke sikkerhetstiltak som skal iverksettes. Derfor vil det være lokale vurderinger som ligger til grunn for politiets sikringstiltak ved de ulike arrangementene, forklarer Vandvik.

Publisert: