15-åring varetektsfengslet etter knivdrap i Kristiansand

15-åringen som er siktet for drap og drapsforsøk i Kristiansand er varetektsfengslet i to uker.

Publisert: Publisert:

DRAP: Kristiansand tingrett. Inntil videre oppholder den drapssiktede 15-åringen seg på psykiatrisk institusjon. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

NTB

I kjennelsen fra Kristiansand tingrett ilegges jenten også brev- og besøksforbud. Hun er siktet for drap og drapsforsøk.

– Hun er fortsatt innlagt på psykiatrisk avdeling for undersøkelse. Det er en frivillig innleggelse, så politiet har vakthold på stedet. Vi tar sikte på å overføre henne til fengsel i begynnelsen av neste uke. Sykehuset har bedt om litt tid for å vurdere hennes tilstand, og det får de, sier fungerende påtaleansvarlig Cecilie Pedersen Hille hos politiet i Agder til NTB.

Les også

Gjentatte utrykninger til episoder med drapssiktet

Siktet for drap

15-åringen er siktet for å ha drept sommervikar Marie Skuland (17) med kniv og knivstukket en 23 år gammel kunde inne på Coop Obs på Sørlandssenteret i Kristiansand onsdag.

23-åringen er innlagt på Oslo universitetssykehus med det som torsdag ble karakterisert som kritiske skader. Politiet har ikke fått noen ny oppdatering på helsetilstanden hennes.

Erkjenner ikke straffskyld

Den siktede 15-åringen har så langt gitt uttrykk for at hun ikke erkjenner straffskyld. Politiet tar sikte på å avhøre henne i løpet av fredag ettermiddag. Det forrige forsøket på avhør ble avbrutt som følge av jentens helsetilstand.

Politiet vet fortsatt ikke sikkert om 15-åringen kjente de to som ble knivstukket fra før.

–Vi fortsetter å jobbe med det. På nåværende tidspunkt ingenting som tyder på at det var noen relasjon mellom dem, sier Hille.

Publisert: