Stor pågang fra publikum

Arendal (bt.no): Tinghuset i Arendal har fått en rekke forespørsel fra personer som ønsker å være til stede i rettsaken. Alle er blitt avvist.

  • Irina Lee
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 21 år gammel

Det er i underkant av 50 tilhørerplasser i rettsal 1 i Arendal tinghus. Noen få plasser er satt av til de pårørende. Resten er siden tidlig i fjor høst blitt bestilt av pressefolk fra hele landet.

Flere henvendelser fra unge menn

Fra det ble klart at lagmannsrettens behandling skulle finne sted i Arendal, har tinghuset fått flere henvendelser fra folk som ville komme og høre på.

Tjenestemenn i politiet bt.no har vært i kontakt med, forteller at påfallende mange yngre menn i 18-20-årsalderen har forhørt seg om muligheten for å være til stede. Så vidt politiet kjenner til, skal ikke disse unge mennene kjenne noen av de tiltale.

Ingen får slippe til

Da saken startet mandag morgen, møtte også flere frem med håp om å få plass i salen. Heller ingen av disse har fått slippe til.

— Det er rett og slett ikke plass, sier en av politibetjentene til bt.no.

Til sammen seks tjenestemenn fra Agder politidistrikt er hentet inn i forbindelse med rettsaken. I tillegg til å passe på de to tiltalte, skal de også sørge for at journalister og fotografer holder seg på riktig side av sperringene.

Publisert:
Førstelagmann Asbjørn Nes Hansen.