Norsk suksess med skjermbrille

Etter en kinotur i USA fikk NTNU-studentene ideen til en storskjermsopplevelse i brilleformat.

PRIVAT KINO: Med Moviemask skal du få kinoopplevelsen på egen nese.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Vi fikk ideen i Sililcon Valley etter å ha vært på kino, sier NTNU-student Harald Manheim, til adressa. Sammen med studentkompis Eirik Wahlstrøm har han utviklet skjermbrillen Moviemask.

Det var etter at de vant en oppstartskonkurranse i regi av START NTNU at de fikk reise til Silicon Valley i USA. Og der, i januar, fikk de altså ideen til å få en like god filmopplevelse gjennom mobiltelefonen. Flere og flere unge brukere vil se filmer på mindre skjermer, så det ville de gjøre noe med.

De satte sammen en enkel løsning i USA ved hjelp av veldig sterke briller for langsynte og et skjerf, men selve prototypen i skinn utviklet de hjemme ved NTNU.

- Mange lager virtual reality-briller, men vi lager en storskjermsopplevelse som kun fokuserer på to-dimensjonalt innhold, sier Harald.

Han forklarer at nøkkelen ligger i optikken, at begge øynene ser på én skjerm. I andre tredimensjonale VR-briller er de avhengige av apper og at brillene må deles inn i to skjermer.

Masken som studentene har utviklet skal altså gjøre det mulig for brukeren å få kinoopplevelser med mobilen.

Er det greit?

Les også

Canal Digital krever nettleie fra kunder som sier opp TV-avtalen

Vellykket lansering

Tirsdag kveld ble MovieMask lansert på Kickstarter. Det er et kommersielt firma i USA som hjelper til med å skaffe kapital til kreative prosjekter. Få timer etter lanseringen hadde produktet nådd målet på 100.000 kroner fra Kickstarter.

— Det var kult å få den støtten, understreker Manheim.

Les også

Viafree tilbyr hundrevis av TV-serier helt gratis

Gründerne har nå fått finansiering fra mange land til å starte produksjonen. Både Harald Manheim og Eirik Wahlstrøm studerer ved Industriell Økonomi og Teknologiledelse på NTNU.

— Vi har fått penger fra Innovasjon Norge og Pengesprøyten via NTNU og Trønderenergi, forklarer Manheim. Tilsammen har de så langt fått 1,2 millioner kroner til å utvikle Moviemask.

Les også

Må man dra ut laderen etter bruk?

Oppstart på Gløshaugen

Metoden de har benyttet for å utvikle skjermbrillen går ut på lage hurtige prototyper som kan testes med det samme. Derfra kan de utvikles til nye prototyper i felleskap med kunden, forklarer Manheim.

— Vi har nå et team sammen med ni andre studenter. Et midlertidig kontor har vi fått på NTNU som vi benytter under Kickstart-perioden. Den gjelder i én måned, avslutter 27-åringen.

Les også

Netflix-advarselen mange nordmenn har gruet seg til er her

Les også

Mysteriet med de forsvunne DAB-signalene

Publisert: