Tesla kan ødelegge for ladbare hybrider

Tyske bilprodusenter er entusiastiske overfor ladbare hybrider. Men tyskere flest tror ikke disse bilene er så miljøvennlige som det hevdes.

LADBAR: Audi A3 e-tron er en ladbar hybrid. Ifølge tysk professor har ikke disse bilene et like tydelig grønt image som rene elbiler.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

– Problemet med ladbare hybrider er at de har en forbrenningsmotor, sier professor Ferdinand Dudenhoeffer til Green Car Reports. Han er direktør ved Center for Automotive Research (CAR) i Tyskland.

Ingen god idé

Flere og flere bilprodusenter satser nå på ladbare hybridbiler. Både Audi, BMW, Mercedes-Benz og Porsche selger allerede denne typen biler, og nye modeller er på vei.

Ifølge Dudenhoeffer er det ikke sikkert at det er noen god idé.

– Ladbare biler har ikke samme grønne image som elektriske biler.

– Lite de kan gjøre

For Tesla er dette gode nyheter, og til Green Car Reports sier Dudenhoeffer at det er lite bilprodusentene kan gjøre for å hindre den amerikanske elbilen i å ta større og større markedsandeler blant luksusbilene.

– Allerede i dag selger Tesla bedre enn mange tradisjonelle luksusbiler, og når den lille Model 3 lanseres om noen år, venter jeg at det samme skjer blant de rimeligere bilene, sier han.

– I Tyskland oppfattes ikke ladbare hybridbiler som ekte miljøbiler. Det er nok et problem for produsentene, avslutter Dudenhoeffer.

Les mer om elbiler:

Publisert: