Nå kan du få emoijiene i alle hudfarger

Apple-oppdatering gir deg over 300 nye symboler å leke deg med.

Med Ios 8.3 åpenbarer det seg en rekke nye emojis.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

De er elsket og hatet. Emojis, de små billedsymbolene som herjer i tekstmeldinger og Facebook-feeder, etter at de først dukket opp i Japan på 1990-tallet.

Med sin siste programvareoppdatering Ios 8.3 som nå er tilgjengelig for nedlastning, gir Apple deg over 300 nye emojis å leke med basert på den nye Unicode-standarden. Til glede og irritasjon for dine venner.

Emojis.jpg

Her er mer av det meste, og de mye omtalte emojiene i flere hudfarger er selvsagt på plass. Det betyr mulighet for å velge mellom fem ulike hudfarger på smilefjes og andre ansiktsikoner.På plass er også nye familie-emojis. Politisk korrekt finner du nå versjoner med foreldre av samme kjønn. Men mer enn to barn, nei det ser man åpenbart ikke for seg.

Det norske flagget er omsider også på plass sammen med rekke andre nye flagg.

Du må oppdatere

Får å få tilgang på de nye emojiene må du oppdatere programvaren til Ios 8.3. Det gjør du ved å gå inn i innstillinger:

Innstillinger > generelt > oppdatering

Her får du beskjed om at Ios 8.3 er klar til nedlastning.

Emijisny.jpg
emojisgammel.jpg

Verdt å merke seg er at de nye emojiene krever at også mottageren har oppdatert til Ios 8.3 for å kunne vises som de sendes.Hvis ikke fremstilles de ved hjelp av de gamle ikonene, og det kan fort se en smule merkelige ut.

Disse tre nye emojiene(se bildene), det øverste av to gutter som kysser, setter unektelig visse krav til mottagerens fantasi og emoji-ferdigheter.

Selv med langt flere symboler enn tidligere, oppleves det nye emojitastaturet vel så lettmanøvrert, inndelt i navngitte kategorier som symbolene er. Skjønt det tar noe større skjermplass.

Og hvor blir det av Taco-en som heller ikke har kommet med denne gang? (Sjekk bare denne #-en #tacoemoji på twitter og se twitter-melding nederst)

Følg oss på Twitter og Meerkat: @GeirAmundsenog@RIKSdigital

Les også:

Publisert: