Instagram gjør det enklere å fjerne uønskede kommentarer

Nytt filter lar deg filtrere vekk ord du synes er upassende.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Ingen liker å få nedsettende kommentarer i sosiale medier. Derfor innfører Instagram nå et nytt kommentarverktøy som skal gjøre det mulig å filtrere vekk kommentarer med ord man synes er upassende eller støtende.

Eller som det Facebook-eide sosiale mediet skriver i forbindelse med den nye oppdateringen: «Instagram skal være et trygt og positivt sted for å uttrykke seg».

I det nye kommentarverktøyet kan du lage din egen liste over ord du finner upassende, eller bruke Instagrams standardliste. Kommentarer med disse ordene vil bli filtrert bort og skjult.

Instagram som ifølge Ipsos har 1,7 millioner brukere i Norge, understreker at den nye filterfunkjonen kommer i tillegg til muligheten man allerede har til å slette kommentarer, blokkere kontoer og rapportere upassende innlegg.

Er du klar over:

Les også

Dette er ikke lov på Facebook, Snapchat og Instagram

Medietilsynet positive

Kommunikasjonsansvarlig i Medietilsynet, Rita Astridsdotter Brudalen peker på at alle sosiale medier har potensiale til å bli brukt til å hetse, mobbe og erte, og er følgelig positiv til den nye modereringsfunksjonen til Instagram.

FJERNE: Vil du ikke at noen skal si du er stygg?

— Å gi brukerne muligheter til selv å styre sine egne kontoer, og sperre ute ord og uttrykk de ikke ønsker å se er positivt, og legger mer makt hos den enkelte. Samtidig er det viktig å minne tilbyderne selv om at de ikke kan legge alt ansvar over på brukerne, men selv være tydelig på retningslinjer, oppfølging og brukerstøtte når folk opplever noe negativt på deres plattform, sier Brudalen.

Hun understreker at Medietilsynet ikke har noen formening om Instagram er bedre eller verre enn andre sosiale medier når det gjelder nettmobbing.

Ifølge Barn- og medier undersøkelsen 2016 ligger Instagram på tredjeplass over de mest populære sosiale mediene blant norske barn mellom 9 og 16 år.

Slik gjør du det:

FILTER: Vil du ikke bli kalt stygge ting på Instagram? Nå kan du filtrere bort innlegg med ordet. Foto: Skjermdump

Åpne profilen din i Instagram-appen -> trykk på tannhjulikonet øverst til høyre for å åpne alternativ-menyen -> skroll ned til «innstillinger» og trykk på «kommentarer» -> aktiver «skjul upassende kommentarer».

Les også

Apples trådløse Airpods kan likevel brukes med andre enheter

Har du oppdatert Iphonen din?

Publisert: