Facebooks nye tjeneste er trolig ulovlig i Norge

Skanner automatisk gjennom bildearkivet ditt.

facebookphotomagic.jpg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Facebook har etter hvert utviklet ganskeavansert teknologi for ansiktsgjenkjenning.Nå har Facebook lansert en ny ansiktsgjenkjenningsfunksjon i meldingsappen Messenger som de kaller Photo Magic.

Den nye funksjonen vil automatisk skanne gjennom de siste bildene dine og gi beskjedhvis noen av vennene dine er avbildet på dem, og så spørre deg om du vil sende bildene til vennene dine. Det skriverTechcrunch.

Foreløpiger Photo Magic rullet ut kun som en test i Android-appen i Australia, og senere i uken vil den komme til iOS-versjonen. Hvis testen er vellykket, vil den nye funksjonen rulles ut også i andre land.

— Vi har sett at privat sending av bilder i Messenger er veldig populært. Rundt 9,5 milliarder bilder ble sendt fra Messenger-appen i løpet av den siste måneden, forteller produktsjef Peter Martinazzi i Facebook til Techcrunch.

Vi garanterer at du får det mer ryddig hjemme dersom du følger denne listen:

Les også

Ti ting det er på tide å bli kvitt

Forbudt i Europa

FOTO: FACEBOOK

Mange vil antagelig være bekymret for personvernet når de hører om denne typen teknologi for ansiktsgjenkjenning, men ifølgeThe Vergemå du aktivt skru på Photo Magic for at det skal fungere.Det erogså usikkert om funksjonen i det hele tatt kommer hit til Norge. I 2012 ble nemlig Facebook tvunget til å skru av ansiktsgjenkjenning i Europa, ettersom flere land erklærteat det var ulovlig.

I sommer lanserte Facebook en annen app for ansiktsgjenkjenning, Facebook Moments, somikke er tilgjengelig i Europa – ettersom man i Europa er nødt til å la hver enkelt person aktivt akseptere å la seg gjenkjenne.

Sjekk om du klarer å se sauene:

Les også

I dette bildet er det over 500 sauer. Kan du se dem?

Datatilsynet usikker på lovligheten

Fagdirektør i Datatilsynet Atle Årnes, synes det er vanskelig å vurdere lovligheten, og viser til at siden det er vanskelig å få frem Facebooks egen informasjon om denne tjenesten.

— Vi må først se hvilke valg Facebook vil gjøre i Europa og spesielt hvordan det Irske datatilsynet vil reagere på en eventuell implementering av denne typen tjenester, sier Årnes.

Tek.no eies av Teknisk Ukeblad Media AS.

Skremmende eller bare kult?

Nå trenger ikke Facebook se ansiktet ditt for å kjenne deg igjen

Les også

Facebook beordres til å stanse sporing av nettbrukere

Andre gode saker om facebook og andre sosiale medier:

Publisert: