Ikea tilbakekaller disse barnegrindene

Ved minst tre tilfeller har barn skadd seg etter fall i trapper der Ikeas barnegrinder har vært brukt i toppen av trappa. Ikea tilbakekaller derfor to typer barnegrinder.

KALLES TILBAKE. Barnegrindene det er snakk om heter Patrull Klämma og Patrull Smidig, og har vært i salg hos den svenske møbelgiganten i 20 år.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Ikea advarer kunder om at grindene Patrull Klämma og Patrull Smidig ikke bør brukes på toppen av trapper. Grindene er imidlertid trygge å bruke i døråpninger mellom to rom eller i bunnen av trapper.

— Ikea har mottatt rapporter om tilfeller hvor friksjonen mellom veggen og barnegrinda med spennmekanisme ikke har vært tilstrekkelig for å holde grinda på plass, skriver møbelgiganten i en pressemelding.

I salg siden 1995

— Hvis grinden plasseres på toppen av en trapp, kan dette utgjøre en risiko for fall og skader. Det foreligger tre rapporter om barn som har skadd seg fordi de har falt ned trappen, skriver Ikea.

Kunder som vil levere tilbake grindene, kan gjøre det og få pengene tilbake selv uten kvittering, ifølge Aftonbladet.se.Grindene har vært i salg siden 1995. Ikea utreder nå hva de kan gjøre med grindene for å få dem ut i salg igjen.

— Vi har hatt salgstopp siden februar, og har nå en utredning av produktene, sier Daniela Rogosic, presseansvarlig ved Ikea Sverige til Aftonbladet.se.

(©NTB)

PS: Barnegrinden Patrull finnes i flere modeller, blant annet en som heter Fast. Det er bare modellene Smidig og Klämma som tilbakekalles.

Les også:

Publisert: