Nå er proffutgaven av Google Earth helt gratis

Den avanserte versjonen av tjenesten er nå tilgjengelig for alle.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

For alle som er interessert i geografi, og for mange andre for den saks skyld, er Google Earth en tjeneste det lett går an å tilbringe mye tid med.

Basisversjonen av tjenesten har alltid vært gratis, men for dem som ønsker mer dybde og mer avansert funksjonalitet finnes det også en utvidet utgavekalt Google Earth Pro.

Google Earth Pro er en tilleggspakke beregnet for profesjonelle brukere, som hittil har kostet 400 dollar i året å bruke, altså rundt 3000 kroner. Nåmelder selskapet i et blogginnleggat Google Earth Pro har blitt helt gratis, noe som burde være gode nyheter for fans av tjenesten.

Mange avanserte funksjoner

For å få tilgangskaffer du deg først en gratis lisensnøkkelved å registrere degher, og deretter kan du laste ned selve programmet fraGoogle Earth-siden. For folk som allerede har kjøpt en nøkkel vil tjenesten fortsette å fungere med den samme nøkkelen uten kostnader.

Pro-versjonen lar deg blant annet måle arealer og omkretser på områder eller bygninger.

Google Earth Pro byr på de samme kart— og satellittbilde-funksjonene som du finner i den vanlige versjonen av tjenesten.I tillegg har proffutgaven blant annet en avansert funksjon for måling og tegning av bygninger i 3D, som for eksempel kan brukes til å planlegge landområder. Funksjonen lar deg blant annet måle avstander mellom bygninger, omkretsen rundt dem og andre ting.

Du kan også foreta areal- og radiusmålinger for blant annetå finne egnede områder for bestemte bygninger. I tillegg kan du måle høyden på bygninger og hvor stort synsfeltet vil være fra bestemte punkter.

Lar deg lage «omvisningsvideoer»

Google Earth pro gir deg også tilgang til flere lag med data på kartene, som for eksempel tomtegrenser, soneinndeling og demografiske data i form avmedianverdier for blant annet alder, inntekt, utdanningsnivå med mer for ønsket stat, fylke eller folketellingsgruppe. Men mye av disse dataene er imidlertid kun tilgjengelig for USA.

Ikke minst lar tjenesten deg skrive ut bilder i høy oppløsning, der den vanlige utgaven kun lar deg skrive ut i skjermoppløsningen.

En annen fiffig funksjon er muligheten til å lage egne «omvisningsvideoer» ved å ta opp 3D-visningsbilder som følger kameraets synsvinkel rundt omkring på kartet. Disse videoene kan for eksempel brukes i presentasjoner.

LES OGSÅ:

Google avslørte Wikileaks-journalister

Publisert: