- Politiet bør anke

Justispolitisk talsmann i Frp håper politiet prøver Borgarting lagmannsretts kjennelse for Høyesterett.

BØR ANKE: Frps justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen vil at politiet skal anke Borgarting lagmannsretts kjennelse som opphevet vedtaket om å flytte Krekar til Kyrksæterøra.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Vi må ta til etteretning at politiet vant i første instans og tapte i den andre. Det er jobben til domstolen å være uavhengig av forvaltningen, men det betyr ikke at vi trenger å være enig i beslutningene de gjør, sier justispolitisk talsmann Jan Aril Ellingsen i Frp til BT.

Han mener politiet bør ankedagens kjennelse fra Borgarting lagmannsrett, der flyttingen av Krekar til Kyrksæterøra oppheves.

— Saken er svært prinsippiell og viktig. Det er opp til politiet å avgjøre dette, men jeg håper de vil anke til Høyesterett, sier Ellingsen.

- Alvorlig dom

Arbeiderpartiet mener lagmannsrettens kjennelse er nok en trist sak for justisministeren.

— Dette er en alvorlig dom. Hvis den blir stående viser det at Anders Anundsen har gjort en for dårlig jobb, sier justispolitisk talskvinne Hadia Tajik til BT.

KALKULERENDE: Krekar har en kynisk plan vi ennå ikke forstår rekkevidden av, mener Frps justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen.

— Viser domstolenes uavhengighetMeling er i godt humør når han snakker med pressen på fredag.

— Vi har fått en avgjørelse som på en god måte viser domstolenes uavhengighet, sier Krekars forsvarer, advokat Brynjar Meling til NTB.

Han viser til at retten legger klare retningslinjer for hvor den mener grensen for instruksjonsmyndighet skal gå.

Meling sier at det er opp til politiet å vurdere hva som skjer videre nå, men det er ikke noe å veien for at saken kan gå helt til Høyesterett.

Lagmannsretten skriver i sin kjennelse at det ikke er noe i veien for at politiet kan foreta en ny selvstendig vurdering av om det skal gis pålegg om meldeplikt og et bestemt oppholdssted.

— Hvorvidt en ny, selvstendig vurdering fra politiets side forutsetter at instruksen 14. januar først formelt trekkes tilbake, er det ikke grunn for lagmannsretten til å ta stilling til i saken her, heter det blant annet.

- Kynisk og kalkulerende

Ellingsen har ikke endret syn på at Krekar må ut av landet.

— Jeg tror Krekar er mye mer kynisk og kalkulerende enn han viser omverdenen. Han har en plan vi ennå ikke har sett rekkevidden av. Han er absolutt mer intelligent enn uttalelsene viser, sier han.

- Avleder oppmerksomhet

Krekars forsvarer avfeier Ellingsens påstander.

— Det er kjekt at Anundsen har våpenlangere som kan avlede oppmerksomheten fra den dårlige jobben han gjør, sier Meling til BT

Han referer til Twitter når han får spørsmål om muligheten for en anke til Høyesterett.

— Spørsmålet er vel nå om justisministeren har instruksjonsmyndighet til å instruere politiet i å anke at han ikke har instruksjonsmyndighet, skriver han der.

Publisert: