De blåblå åpner for at Venstre og KrF kan bli med i regjering senere

Publisert: Publisert:
  • Hvis KrF og Venstre ønsker å bli del av regjeringen på et senere tidspunkt, stiller vi oss åpne for det, sa Erna Solberg på pressekonferansen mandag kveld.
NTB

På spørsmål om hvordan innflytelsen mellom de fire partiene skal formaliseres, viste Høyre-leder Erna Solberg til dokumentet hvor de «fra 5 a til k» har detaljer om hvordan de skal snakke sammen.

— Vi låser oss ikke bare til hverandre, men til intensjonen om at det er vi som har flertall på Stortinget for å finne fram til løsninger, sier Solberg.

Rundt klokken 20.45 mandag kveld signerte de fire borgerlige partiene samarbeidsavtalen mellom dem. Da var det nylig blitt klart at Venstre og KrF ikke går i regjering med de Høyre og Frp.

Solberg kunne imidlertid fortelle at punkt 5k i avtalen åpner for at de to partiene som i utgangspunktet skal stå utenfor regjeringen, likevel kan bli med på et seinere tidspunkt.

— Denne avtalen forplikter regjeringen og oss, det er et felles ansvar her, sa KrF-leder Knut Arild Hareide.

Hareide understreket at det er viktig for KrF og Venstre og koordinere seg i samarbeidet som de fire partiene nå har blitt enig om.

— Venstre er veldig fornøyd med avtalen. Den vil gi oss gjennomslag og armslag, sier partiets leder, Trine Skei Grande.

ORIENTERTE: Venstre-leder Trine Skei Grande, Krf-leder Knut Arild Hareide, Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv jensen unnder pressekonferansen med de borgerlige partiene i Vandrehallen på Stortinget mandag kveld. Foto: NTB SCANPIX

Publisert: