To bilførere anmeldt etter bompengeaksjon

Torsdag kveld aksjonerte mange bilister mot flere bomstasjoner ved å kjøre sakte på E6 i retning mot Oslo. Det gjorde at en ambulanse ble hindret, skriver VG.

NTB

– En ambulanse under utrykning ble hindret mye i å komme frem på grunn av aksjonen. Det er ikke bra, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til VG.

Aksjonen begynte i 19-tiden torsdag. Den startet i Skedsmo kommune nord for Oslo, og bilene skulle ende opp i Frognerparken i Oslo. Aksjonistene varslet på forhånd at de skulle kjøre i 20 til 30 kilometer i timen, men ifølge NRK hadde de ikke fått dispensasjon fra å følge veitrafikkloven.

Les også

Politiet vil ikke stoppe bompengeaksjonen så lenge det ikke er «fare for liv og helse»

VG melder at rundt 700 biler var med på å aksjonere mot de nye bomstasjonene som skal settes opp i 2019. Planen var å holde seg i høyre kjørefelt, men aksjonen skapte lange køer på E6 og Ring 3 i Oslo. Ifølge aksjonsleder Cecilie Lyngby skulle ikke aksjonen påvirke andre trafikanter.

– Nei, de kan kjøre forbi oss. Vi ønsker ikke å skape farlige situasjoner, og dette har jeg konferert med politiet om, sa Lyngby til Romerikes Blad like før det hele startet.

Til NRK opplyser politiet at to bilførere blir anmeldt etter torsdagens aksjon.