Fastholder sin uskyld

Arendal (bt.no): - Viggo fastholder sin uskyld, sier advokat Tore H. Pettersen til bt.no. Like før klokken 10 i morges ankom Viggo Kristiansens tinghuset i Arendal.

  • Irina Lee
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 21 år gammel

Sammen med Jan Helge Andersen (20) er Viggo Kristiansen (22) tiltalt for å ha voldtatt og tatt livet av Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) den 19. mai 2000 i Baneheia.

— Viggo holder fast ved at han ikke har vært i Baneheia da dette skjedde, sier hans forsvarer til bt.no.

Senest søndag kveld hadde medforsvarer Svein A. Hagen en lengre samtale med Kristiansen, der de gjennomgikk de siste forberedelsene før rettsakens start.

Stirrer i bordet

Etter at retten ble satt presis klokken 10 mandag morgen, har Viggo Kristiansen holdt blikket rettet i bordplaten. Han har på seg en mørk grå genser, med en enkel stripe på tvers.

Kun adskilt av et par advokater, sitter medtiltalte Jan Helge Andersen. 20-åringen har på seg olabukser og en olivengrønn collegegenser. På hodet er han helt glattbarbert.

Plukker ut juryen

Før de to starter sin forklaring, skal retten plukke ut medlemmene til lagretten, det vil si hvem som skal sitte i juryen. 18 vanlige borgere har møtt frem i tinghuset. Av disse skal ti sitte i juryen, pluss to varamedlemmer.

Like etter klokken 10 startet arbeidet med å undersøke om noen av lagrettemedlemmene var inhabile i forhold til saken. En kvinne som hadde deltatt i søket etter de to jentene i Baneheia i mai 2000, ble blant annet bedt om å redegjøre for hvor involvert hun hadde vært i søket. Hun forklarte da at hun er frivillig i Røde Kors, og hun deltok i søket i en dag.

Det er ventet at Viggo Kristiansen vil starte sin forklaring i løpet av mandag.

Publisert: