Obduksjonen gir ikke svar

Den foreløpige obduksjonsrapporten gir ikke noe entydig svar på hvordan den 69 år gamle kvinnen som mandag ble funnet død i Eide på Nordmøre, døde.

NTB

– Vi har ikke noe grunnlag for å si at noe straffbart eller kriminelt har skjedd, men vi har heller ikke grunnlag for å si det motsatte, sier politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Dermed fortsetter jobben med å kartlegge kvinnens siste bevegelser med uforminsket styrke onsdag morgen.

Skriftlig rapport

Kvinnen ble obdusert ved St. Olav hospital i Trondheim tirsdag.

– Vi har fått en foreløpig, muntlig tilbakemelding. Der sies det at det ikke er en entydig dødsårsak. Det vil komme en grundigere, skriftlig rapport, og vi håper den er mer entydig om hva som har skjedd, forteller politimesteren.

Tidligere tirsdag bekreftet politiet at kvinnen hadde skader i hodet. Nilssen sier til NTB at skadene kan være påført av et fall ned en skråning, men kan også være forårsaket av andre forhold.

Bekymringsmelding

Politimesteren forteller at det i helgen kom en bekymringsmelding om kvinnen til politiet. Det var en venninne av kvinnen som meldte henne savnet klokken 21.15 lørdag. Klokken 22.31 ringte den samme kvinnen tilbake til politiet og sa at den savnede var kommet til rette.

– Etter dette har politiet ikke noen opplysninger om kvinnen før hun ble funnet død mandag. Tilbakemeldingen om at hun var kommet til rette er årsaken til at det aldri ble lett etter henne, sier Nilssen.

Kvinnens venninne er i ettertid ikke avhørt, men vil bli avhørt om forholdet.

Funnet av elever

Nilssen tror ikke at kvinnen kan ha ligget død på det samme stedet siden lørdag, fordi åstedet er veldig nær en vei som er mye trafikkert både av gående og kjørende. Likevel kan han ikke utelukke at hun har ligget der hele tiden, og at folk har gått forbi uten å legge merke til henne.

Kvinnen ble funnet av elever ved Eide barneskole da de ved 12-tiden mandag var på vei hjem fra skolen. Kvinnen lå nede i en skråning like ved veien, delvis ute i en bekk.

Herskedal, Kjell

Herskedal, Kjell