- Beklager handikapputspill

Publisert:
  • Overhodet ikke Frps politikk at handikappede barn ikke bør bli født, sier Siv Jensen om partikollegaens utspill.
NTB

Frp-formann Siv Jensen beklager utspillet fra partikollega Charlotte Finnesand om at handikappede barn ikke bør settes til verden. Finnesand legger seg flat for kritikken.

– Dette er overhodet ikke Frps politikk og jeg tar avstand fra utspillet. Ethvert menneske er like mye verdt uansett om en har et handikap eller ikke. Jeg vil på vegne av Frp beklage overfor alle som føler seg støtt av utspillet, sier Siv Jensen i en e-post til VG Nett.

Det var i et innlegg som sto på trykk i Stavanger Aftenblad lørdag at kommune— og fylkestingskandidat for Rennesøy Frp Charlotte B. Finnesand ga uttrykk for sine meninger om handikappede barn.

– Jeg ønsker bare å få lov til å gi uttrykk for min personlige mening om at behovet for å bevisst sette handikappede barn til verden er forkastelig og unødvendig, når det er så mye elendighet rundt om i verden vi kunne brukt midlene og energien vår på, skriver hun.

Innlegget har ført til sterke reaksjoner og forfatteren selv gjør nå helomvending og beklager sitt utspill.

– Jeg forstår alle reaksjonene. Hele mitt leserinnlegg ble til slutt til noe annet enn det som var hensikten. Jeg ønsket å respondere på en artikkel som sto i Aftenbladet, men det kom helt feil ut. Jeg forstår Siv Jensens beklagelse fullt ut, sier en ydmyk Finnesand til VG Nett.

Publisert:

TAR AVSTAND: Siv Jensen. Foto: Håvard Bjelland (Arkiv)