Undersøkelse viser at norske kvinner er lite politisk engasjerte på Facebook

Norske kvinner scorer på nivå med kvinner fra Iran og Brasil.

FORSKJELLER: Studien viser at forskjellene i samfunnsengasjement på Facebook mellom kvinner og menn er like markante i de fleste land.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det viser en ny Sintef-undersøkelse hvor man har kartlagt hvilke sider 20 millioner brukere liker på Facebook, skriver NRK.

Det er seniorforsker ved Sintef, Petter Bae Brandtzæg, som har gjennomført studien som viser at kvinner er betydelig mindre interessert i politikk og nyheter på Facebook enn det menn er.

Mens syv av ti menn viser interesse for politikk, har bare tre av ti kvinner den samme interessen.

Det overrasker Brandtzæg, som sier han trodde Facebook skulle utjevne forskjeller mellom kjønn når det gjaldt samfunnsengasjement.

Norske kvinner er ifølge studien speisielt lite politisk engasjerte og scorer på nivå med kvinner i land som Brasil og Iran. Det tror Brandtzæg skyldes likestillingsparadokset, nemlig at kvinner i moderne land velger tradisjonelt og derfor også stereotypiske kjønnsrollemønstre.

Han understreker likevel at norske kvinner, særlig yngre, viser stor interesse for andre former for samfunnsengasjement som miljøvern og humanitært arbeid.

Forsov du deg i dag?

Les også

Skyld på Apples Ios 9-oppdatering

Hva mener du? Svar i pollen nederst i saken!

Ikke enig

Forsker Kari Steen-Johnson ved Insitutt for samfunnsforskning, er ikke enig, og tror det snarere handler om kvinner og menn gjerne har ulike interessefelt.

– Mitt inntrykk er at norske kvinner benytter seg av friheten de har til å ytre seg, sier hun, sier Steen-Johnson til NRK.

Les også

Twitter kutter ut «favoritt-stjerner» og begynner med hjerter

Publisert: