Nå kan Telenor-kunder ringe uten mobildekning

Telenor forbedrer innendørsdekningen med trådløse nettverk.

KOMBINERER: WiFi tale er teknologien som kombinerer 4G-nettet og WiFi-nettet og gjør det mulig å ringe og sende meldinger over WiFi.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Hele ti prosent av alle henvendelser til Telenors kundeservice har dreid seg om dårlig eller manglende innendørsdekning.

Det skal den såkalte Wi-fi tale-teknologien som gjør det mulig for mobilen å veksle sømløst mellom 4G-nettet og WiFi-nettet når du snakker i telefonen, sette en stopper for, skal vi tro Telenor.

— Frem til nå har tiltak for å bedre innendørsdekningen vært både krevende og svært kostbare. Endelig lanserer vi Wi-fi tale, og jeg kan si at de som sliter med dårlig innendørsdekning, kan glede seg, sier dekningsdirektør i Telenor Bjørn Amundsen i en pressemelding.

Les også

Hvor mye koster det å lade mobilen? De fleste bommer fullstendig

Du trenger ikke mobilnett for å ringe

Du trenger ingen mobilsignal kun tilgang til trådløst nett, og overgangen mellom WiFi og 4G foregår uten samtalebrudd. Wi-fi tale-teknologiengjør det også mulig å sende meldinger over Wi-fi.

FØRS: Sony Z5 Compact og Premium (bildet) er de første telefonene som støtter WiFi tale. FOTO: SONY

Det er i utgangspunktet ingen begrensning på hvilke WiFi-nett i Norge som kan brukes, men det er viktig med god kapasitet på det trådløse nettverket, opplyser Telenor som er først ut av de norske operatørene med å tilby Wi-fi-tale.Tjenesten er inkludert i kundens mobilabonnement, men trafikken bruker av taleminuttene. Skjønt de fleste har i dag fri tale inkludert i sine abonnement.

Les også

Denne appen kan gi deg dyrere bilforsikring

Ikke for alle

Det er langt fra alle Telenor-kunder som får glede av den nye teknologien til å begynne med.

Foreløpig er det kun Sony Xperia Z5 som støtter den nye teknologien, men Telenor vil fortløpende oppdatere mobiler som støtter tjenesten. Ifølge dekningsdirektør Amundsen regner man med at Samsung og Apple vil være på plass i løpet av året.

For å ta i bruk Wifi tale på Z5-mobilene må programvaren oppdateres og WiFi-tale aktiveres i Sony-telefonenes innstillingsmeny.

NB! Telia opplyser at de tester ut WiFi-tale, men vil ikke lansere før man er helt sikre på kvaliteten.

Telenor vil du skal bytte telefon hvert år, men er det egentlig så lurt?

Les også

Telenor får kritikk for «mobil til halv pris-reklame»

Les også

Nå kan du snart skjule disse appene på Iphonen

Sjekk ut Teknologimagasinet som podkast:

Bare et PR-stunt?

Publisert: