Nordmenn tar større risiko når de kjører i utlandet

Om lag 180 nordmenn blir skadd i trafikkulykker i utlandet hvert år, viser en ny undersøkelse. Flere sier at de dropper bilbelte når de er på ferie.

BILBELTE: Rundt 9 prosent av de spurte sier at de dropper bilbelte dersom de er i et land hvor det oppleves som mindre vanlig, ifølge undersøkelsen.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Hver fjerde nordmann på ferie i utlandet kjører bil, viser undersøkelsen, som er gjennomført av TNS Gallup på vegne av Europeiske Reiseforsikring og Trygg Trafikk.

Rundt 9 prosent av de spurte sier at de dropper bilbelte dersom de er i et land hvor det oppleves som mindre vanlig. Fire prosent av dem som leier kjøretøy i utlandet, leier scooter eller motorsykler. Av disse oppgir 10 prosent at de kjører uten hjelm.

En undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at hver tiende nordmann som leier bil, ikke gransker bilen, verken ved henting eller levering. Det kan føre til konflikt med leiebilfirmaet og trolig ekstrakostnader.

— For å unngå konflikt er det viktig å undersøke bilen sammen med utleier før du leier, og når du leverer bilen tilbake. Få med alle skader i kontrakten, selv den minste ripe, eller forlang en annen bil. Ta gjerne bilder som dokumentasjon, oppfordrer kommunikasjonsrådgiver Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet anbefaler også å bruke kredittkort når du leier bil, og i tillegg sjekke om reiseforsikringen dekker skader på leiebil før du kjører av gårde.

Les også:

Publisert: