Derfor så mange feil farge på #dressgate
Den berømte kjolen har nå vært gjenstand for hjerneforskning.

«Folkens, hjelp meg – er denne kjolen hvit og gull, eller blå og svart? Jeg og vennene mine blir ikke enige og vi freaker ut.»
Da skotske Caitlin McNeill skrev dette på Tumblr-siden sin i februar i år, ble det opptakten til #dressgate og et internetthysteri av de sjeldne hvor «alle»
diskuterte hvilken farge kjolen hadde.
Uenigheten og skråsikkerheten var stor. Ifølge Jon Yngve Hardeberg, professor i fargebildeteknologi i ved Høgskolen i Gjøvik og leder for Forum farge, er forklaringen at farger ikke er absolutt, men hva man ser.
— Vi ser alle farger litt forskjellig fordi vi har forskjellige øyne og forskjellig prosessering i hjernen. Sensoren i øyet ser først, deretter tolker hjernen hva vi ser. Det er dog sjelden man er så uenige som i dette tilfellet, saJon Yngve Hardeberg til oss da fargestriden raste.
Derfor tillater ikke Instagram bilder av kvinnelige brystvorter
Aktive hjerner
Nå mener forskere ved universitetsklinikken Bergmannsheil i Bochum i Tyskland at fargen man ser handler om hvor aktiv hjerne man har, skriver The Telegraph.Da forskerne ba deltagerne i studien som er publisert i forskningstidsskriftet Cortex, studere bildet av den blå og svarte kjolen mens de lå i en MR-skanner, så de at de som så kjolen som hvit og gull hadde større hjerneaktivitet i områder som er viktige for måten vi prosesserer synsinntrykk på.
Ifølge forskerne jobbet hjernene deres ekstra hardt for å kode bildet, men understreker at forskjellene ikke er enorme.
Professor ved universitetsklinikken, Tobias Schmidt-Wilcke, mener testresultatene «øker kunnskapen vår om hvordan hjernen bearbeider synsinntrykk.»
Ser du kjolen som hvit og gull, ja så kan du i det minste skryte av å være kvikkere i topplokket enn de blå-svarte. Og nei, det er ingen tvil, kjolen er og var blå og svart.
Får du dårlig samvittighet av å se disse bildene?