Slik «snikleser» du Facebook-meldinger

Stresset av at andre ser du har lest meldingene deres? Det finnes en løsning.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Mange har nok kjent på forpliktelsen som ligger i å svare på Facebook-meldinger når man vet at avsenderen kan se når meldingen er lest.

Dugnad2.jpg

En stressfaktor, være seg det er den masete eksen, formannen i borettslaget som kaller inn til dugnad eller en melding fra en fremmed som tikker inn. Eller man rett og slett ikke har tid der og da.Slik Facebook og Messenger fungerer i dag, kan du ikke velge bort den automatiske lesebekreftelsen. Men som godt er finnes det muligheter for deg som ønsker å «sniklese».

Løsningen er som så ofte på mobilen, en app. Bruker du Facebook på PC-en, er det nettlesertillegg som er svaret. De små programtilleggene du kan installere for å utvide nettleserens funksjonalitet.

På mobil

Unread2.jpg

På mobil er appen Unread verdt å sjekke ut. Her kan du lese meldinger i fred og ro uten å bekymre deg for at avsenderen ser det. Last ned appen og åpne meldingene i denne.Skjønt svare på meldingene kan du ikke. Her er det kun sniklesing som gjelder.

Og pass på: leser du meldingen senere i Facbook— eller Messenger-appen, får borettslagsformannen med seg at du har fått med deg dugnaden.

Unread finnes kun til Ios, og på App Store finnes flere varianter på teamet, som eksempelvis Unread Messenger og Hide.

Har du tips om tilsvarende apper til Android, send oss gjerne en e-post.

På PC

Chromenettmarked2.JPG

Økning i mobilbruken til tross, mange bruker nok fortsatt Facebook mye på PC-en.For å unngå at avsender ser at du har lest meldingen, kan nettlesertillegget Facebook Unseen. Vel å merke om du bruker Google Chrome.

Facebook Unseen laster du ned i Googles butikk for nettlesertillegg, Chrome nettmarked.

Facebookenabled.JPG

Da vil den dukke opp med et ikon til høyre for bokmerke-stjernen, og du kan enkelt aktivere og deaktivere usett-funksjonen ved å klikke på ikonet.Med nettlesertillegget aktivert og appen installert på mobilen er det bare å sniklese i vei når du føler for det.

Følg oss på Twitter og Meerkat: @GeirAmundsenog@RIKSdigital

Publisert: