Galaxy S6 slår Iphone 6 i holdbarhetstest

Reparasjoner koster forbrukere milliarder i året.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Mobilprodusentene vet å ta seg godt betalt for toppmodellene sine. Den nye Samsung Galaxy S6koster i skrivende stund rundt 6500 kronerfor rimeligste utgave, mens en 64 GB Iphone 6går for rett under 7000 kroner.

Og jo dyrere telefonen er, jo surere er det når den går i bakken og knuser. Eller hva om den bare bøyer seg i lomma, slik som flere brukere rapporterte at skjedde medIphone 6 Plus?

Er dette noe bedre på Galaxy S6?Det amerikanske forsikringsselskapet Squaretrade har testet begge modellene og funnet ut av det.

Se video nederst i saken.

Vi har testet vidundermiddeletsom skal redde en vannskadet mobil

Galaxy S6 kommer mye bedre ut enn Iphone 6 Plus

Med en egen robot har Squaretrade bøydGalaxy S6, S6 Edge, Iphone 6 og Iphone Plus for å se hvilkensom tålte mest.

bøyetest169.jpg

Ifølge forsikringsselskapet kom Galaxy S6 best ut og taklet et trykk på opp til 50 kilogram uten å bli deformert. Under samme trykk sprakk glasset på Galaxy S6 Edge, og både Iphone 6 og Iphone 6 Plus ble permanent bøyd. I tillegg sprakk Iphone 6 ved volumknappen.Begge de nye telefonene fra Samsung skal ha overlevd seks fall fra 180 centimeters høyde uten å bli ødelagt. Pressemeldingen definerer ikke «ødelagt», men vi gjetter det betyr at telefonen fortsatt fungerte som den skulle, selv om kanskje glasset sprakk.

Squaretrade sier heller ikke noe om underlaget den falt på; om det er asfalt, tregulv eller vegg til vegg-teppe. Uansett hva telefonene landet på, taklet visst Iphone 6 Plus det dårligere; den gikk helt i stykker, og sluttet å virke etter 30 minutter.

I en skala med holdbarhetspoeng fra1-10 har Squaretrade vurdert risikoen for at hver telefon kan bli ødelagt. 1 poeng betyr liten risiko, 10 betyr høy risiko.

Best ut kommer Samsung Galaxy S6 med 4 poeng, tett fulgt av Iphone 6 med 4,5 poeng, som i sin tur har Galaxy S6 Edge hakk i hæl med 5 poeng, før Iphone 6 Plus kommer diltende bakerst med 6 poeng.

Kritiske til testen

I en kommentar til testen som Samsung har postet på sin egen blogg, pekes det blant annet på at trykket på 50 kilogram som Squaretrade benytter er urealistisk, og at det i en lomme sjeldent vil bli et trykk på mer enn 30 kg. Samsung hevder at deres egne trykktester viser at de to Galaxy S6-modellene ikke bøyes under 32 kg.

Den koreanske mobilgiganten mener også at Squaretrade burde ha testet med press mot både telefonens for— og bakside, og ikke bare mot fronten.

Apple har ikke kommentert testen.

Brukte3,3 milliarder dollar i året på utskifting og reparasjon

– Samtidig som tynnere og større telefonskjermer som påSamsung Galaxy S6 og Apple Iphone 6 er ekstremt populære, og blir stadig mer holdbare, viser antall klager at forbrukerne ødelegger dem i høyere takt enn noen gang før, sier Jessica Hoffman i den globale kommunikasjonsavdelingen i Squaretrade i en pressemelding.

Amerikanere skal de siste syv årene ha bruktmer enn 23,5 milliarder dollar på reparasjoner og utskiftinger, noe som litt grovt kan regnes om til et snitt på 3,3 milliarder dollar i året, eller omtrent 26 milliarder kroner. Squaretrade sier at de forventer at tallene vil fortsette å stige.

Finans Norge som er hovedorganisasjon for finansnæringen i Norge opplyser at de ikke har noen samlet statistikk for hva norske forsikringsselskaper årlig betaler ut i erstatning for mobiler.

Les også:

TEST Galaxy S6: Et smykke av en mobil

Publisert: