Stein Erik Hagen: - Skjønte jeg var homofil i godt voksen alder

Forretningsmann Stein Erik Hagen (59) forteller på Skavlan fredag kveld hvordan han gjennom oppveksten forsto at han var homofil.

Publisert Publisert

I BERGEN: Her er Stein Erik Hagen under et besøk på Toro-fabrikken i Arna i Bergen for to år siden. Foto: Tor Høvik (arkiv)

  • NTB

— Aksepten for dem som er annerledes har endret seg veldig de siste 20 årene, sier Stein Erik Hagen til NRK.

Hagen har to ekteskap med kvinner bak seg, og til sammen fire barn.

- Hadde hørt om det

— Jeg skjønte at jeg var homofil i godt voksen alder. Da jeg var i 20-årene visste vi ikke hva det var. Vi hadde hørt om det, men det var noe vi ikke assosierte oss med, sier han.

«VAR UKJENT»: Orkla-styreleder og tidligere Rimi-eier Stein Erik Hagen har i mange år engasjert seg for homofiles rettigheter og for en åpen kirke. Han forteller at homofili var tabubelagt og ukjent for ham og hans omgangskrets da han var yngre. Foto: Scanpix

Orkla-styreleder og tidligere Rimi-eier Stein Erik Hagen har i mange år engasjert seg for homofiles rettigheter og for en åpen kirke. Han forteller at homofili var tabubelagt og ukjent for ham og hans omgangskrets da han var yngre.

Etter kirkevalget, som ga et flertall for homofil vielse, sa Hagen til VG at valgresultatet var et folkeopprør.

— Sagt klart fra

— Dette gleder meg meget. Så langt viser resultatene fra flere store byer at det har skjedd et folkeopprør for humanisme og nestekjærlighet. Velgerne har sagt klart fra at Kirken skal ta imot alle, sa Hagen.

Publisert