781 asylbarn forsvunnet fra norske mottak

Siden 2013 har 781 barn forsvunnet sporløst fra norske asylmottak. Av dem er 178 enslige mindreårige asylsøkere, viser tall fra UDI.

Publisert: Publisert:

MANGE BARN: Ifølge tall fra UDI forsvant 2.207 asylsøkere fra norske mottak i fjor uten å si hvor de drar. Av dem var 301 barn. 73 var enslige mindreårige asylsøkere. Foto: Scanpix

NTB

Rekordmange 31.145 personer søkte asyl i Norge i fjor, men av dem er det mange som forsvinner sporløst, skriver Dagsavisen. Ifølge tall fra UDI, som avisen har hentet inn, forsvant 2.207 asylsøkere fra norske mottak i fjor uten å si ifra hvor de drar. Av dem var 301 barn. 73 var enslige mindreårige asylsøkere.

— Altfor høyt

I 2013 og 2014 forsvant det 480 barn, av dem var 105 mindreårige.

Spesialrådgiver for flyktningfeltet i Redd Barna, Camilla Engeset, synes at tallet på bortkomne barn er altfor høyt.

— Vi mener altfor lite har blitt gjort både for å stoppe barna fra å forsvinne, og for å finne barna igjen når de forsvinner. Det er en stor bekymring at barn som kommer til Norge forsvinner uten at vi vet hva som skjer. Vi vet at mange mindreårige før de kommer til Norge er veldig utsatt for menneskehandel, vold og overgrep på vei til Europa. Det er en fare for at de blir det også etter de har kommet til Norge, sier hun.

Under jorden

Ifølge UDI er det ulike grunner til at asylsøkere forsvinner fra mottak. Mange reiser til andre europeiske land for å søke asyl der, mens mange reiser tilbake til nærområdene eller hjemlandet. Men mange velger også å gå under jorden og leve som papirløse enten i Norge eller i andre land.

Publisert: