- Regjeringen vurderer å stenge den norsk-russiske grensen

Den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen skal vurdere stenging av den norsk-russiske grensen i et møte fredag ettermiddag, ifølge Dagbladet og Aldrimer.no.

Publisert:

STORSKOG: Storskog er et grensekontrollpunkt på den norsk-russiske grensen på Europavei 105, det eneste langs landegrensen mellom Norge og Russland. Foto: Scanpix

NTB

Møtet finner sted fredag ettermiddag etter oppfordring fra regjeringen, ifølgeDagbladet.

Ifølge nettstedetAldri Mervurderer regjeringen å ta i bruk «Lov om adgangen til visse områder» fra 1940 for å nekte flyktninger som kommer fra Russland, adgang til Norge.

Kilder nær utenriksminister Børge Brende (H) sier imidlertid at det aldri har vært snakk om å stenge grensen til Russland, ifølge Dagbladet. Så sent som torsdag sa statsminister Erna Solberg (H) at det er uaktuelt å stenge grensen ved Storskog.

— Disse enkle løsningene som noen hiver opp i luften er ikke noe svar, nettopp på grunn av situasjonen på grensen. Å stenge grensen over natten er ikke et svar i møte med folk som kommer gående i kulden, sa hun under en debatt på NRK.

Utenriksminister Børge Brende (H), justisminister Anders Anundsen (Frp) og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) vil ifølge Aldri Mer delta på møtet i komiteen.

Saken oppdateres.

Publisert: