Dødt løp mellom Jens og Erna

Arbeiderpartiet og Høyre er så å si like store og får begge snaut 30 prosents oppslutning på en fersk meningsmåling.

Publisert:

LIKE STORE: Erna Solberg og Jens Stoltenberg kan konstatere at det er dødt løp mellom Høyre og Arbeiderpartiet på den siste målingen som er gjort for Dagbladet. ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND

NTB

På målingen som Ipsos MMI har utført for Dagbladet, er Jens Stoltenbergs parti så vidt størst, med 29,7 prosent, mens Erna Solbergs regjeringslystne mannskap ligger rett bak med 29,6.

Ap faller

For de to partilederne er det kanskje Solberg som likevel kan smile bredest. Høyre går nemlig fram 2,1 prosentpoeng fra forrige ukes måling, mens Ap faller hele 2,8 prosentpoeng.

Fremskrittspartiet faller også kraftig, med 1,8 prosentpoeng, til 13,0.

SV står på stedet hvil med 4,3 prosent. Bortsett fra Venstre, som faller 0,7 prosentpoeng til 4,1 og dermed holder seg så vidt over sperregrensen, er det oppgang for de øvrige partiene. KrF går fram 0,9 til 6,0, Sp er fram 0,8 til 5,6, Miljøpartiet De Grønne stiger 1,0 til 3,9, Rødt går fram 0,9 til 2,1 mens andre partier får 1,7 — det samme som forrige uke.

94-73 til de borgerlige

Dersom målingen var identisk med valgresultatet, ville de rødgrønne regjeringspartiene fått 73 stortingsmandater, langt unna de 85 som sikrer flertall. De fire partiene på borgerlig side ville sikret seg 94. Høyre og Frp ville fått 76 mandater alene og måtte altså hatt støtte fra KrFs 11 for å sikre seg flertall i stortingssalen.

Publisert: