Ambulansepersonell ble skutt på

Ambulansepersonellet som kom til kaia i Utvika for å hjelpe ungdommene som kom svømmende fra Utøya, ble selv skutt mot.

ambulanse1.jpg
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Inger Lise Hallgren, avdelingssjef for prehospitale tjenester i helseforetaket Vestre Viken, sier til NRK at mannskapene ble skutt mot.

To ambulansearbeidere og en lege fikk klarering fra politiet til å ta seg til kaia hvor båtene pleier å gå ut til øya.

Beordret bort etter skyting

De første ambulansene var på plass ved Sundvollen klokken 17:33 fredag. Her ble de stoppet av politiet i påvente av at kaia ved Utvika skulle klareres av politiet. Det viser loggen fra AMK (Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral), som Aftenposten har fått tilgang til.

Klokken 17:55 ble kaia ved Utvika formelt klarert av politiet. Omtrent to minutter senere, klokken 17:57 var den første ambulansen på plass her. I alt tre ambulanser

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

— De som kom ned da hadde fått beskjed av politiet at det var sikkert. Og så har det antakeligvis da skjedd noe i mellomtiden som gjorde at de ble skutt mot, sier Hallgren til NRK.

- Må forvente dette

Klokken 18:05 trakk de tre ambulansene seg noen hundre meter tilbake, etter beordring fra politiet på grunn av skyting. Dette var 22 minutter før gjerningsmannen ble pågrepet. Ingen ble truffet av skudd, opplyser NRK.

— Jeg tror at man må forvente dette, da det var en uoversiktlig situasjon, sier Hallgren.

Politimester Sissel Hammer i Nordre Buskerud politidistrikt sier hun ikke kjenner til hendelsen, men at alle slike vurderinger skal tas med i evalueringen av politiets arbeid.

SKUTT PÅ: Ambulansepersonell frakter ungdommer vekk fra AUFs leir på Utøya hvor minst 68 ungdommer ble drept og flere skadet fredag.
Publisert: