Twitter kutter ut «favoritt-stjerner» og begynner med hjerter

Twitter mener terskelen er for høy for å kalle noe favoritt, mens et hjerte er lettere å forstå for nye brukere.

ENDRER: Twitters hovedkvarter i California.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Twitter har kunngjort på sin blogg atikonet er endret. Du kan nå trykke hjerte på tweets du liker, istedenfor stjerne, som kalles «favoritt», skriver Aftenposten.

I går var det stjerner, men nå er det altså et nytt symbol, skriver det amerikanske nettstedet Marketing Land.

Trykker hjerte på polititweet

Og hjerte-ikonet er tatt i bruk.

«Virker som dette har gått bra», skriver politiet i Oslo på Twitter etter en mopedulykke. Tre personer har trykket hjerte.

Det ser også ut som favorittmarkeringer på gamle tweets er blitt konvertert til hjerter.

Les også

Går til søksmål mot Apple og ny Ios-funksjon

Vil lokke til seg flere brukere

REAKSJONER: Av brukerreaksjonene på Twitter å dømme, har ikke symbolskiftet gått upåaktet hen, og meningene er delte. FOTO: Twitter

Selskapet sliter med å lokke folk til å bruke Twitter regelmessig. Avanserte twitterbrukere har brukt stjernesymbolet til å lagre tweets med lenker for å lese dem senere, andre bruker dem til å sende ulike signaler til personen som har twitret: Hat-favoritt, LOL-favoritt, samtale slutt-favoritt og så videre.Mange av disse signalene ble ikke forstått av sin mottakerne, og kan være blant årsakene til at Twitter endrer.

Produktsjef Akarshan Kumar har forklart Twitters tenkning i et blogginnlegg at de testet hjerte-fuksjonen og fant ut at folk likte det veldig godt:

Vi ønsker å gjøre Twitter enklere og mer givende å bruke, og vi vet at stjernen til tider kan være forvirrende, spesielt for nybegynnere. Du kan like mye, men ikke alt kan bli din favoritt.

Trodde du Snapchat-meldingene dine forsvant?

Les også

Snapchat kan bruke meldingene dine

Facebook utvider like-mulighetene

Samtidig som Twitter setter i gang med hjerter, holder Facebook på med å teste hvordan det fungerer å gi folk muligheten til å reagere med mer en «like», etter littfrem og tilbake med en tommel ned-knapp.

Facebook-brukere i Spania og Irland tester emojis, smilefjes, som uttrykker kjærlighet, latter, glede, overraskelse, tristhet og sinne, i tillegg til liker-knappen.

Twitter sier at hjerter vil begynne å vises i dag på iOS og Android-enheter, twitter.com, TweetDeck og Twitter for Windows 10. Folk som bruker Twitter for Mac vil se dem «snart», ifølge Marketing Land.

Forsov du deg i dag?

Publisert: