Dette Ios 10-trikset kan redde dagen

Slik slipper du å trykke på hjem-knappen for å åpne telefonen.

KLIKKER DU: Det er kanskje ikke verdens største problem, men du kan slippe å trykke ned hjemknappen når du skal åpne Iphonen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Det er rart hvordan vaner er vonde å vende. Ikke minst brukervaner på mobilen. Oppdateringer av mobilens operativsystem kan fort bli for mye av det nye. Særlig funksjoner vi bruker ofte og som bokstavelig talt ligger i fingrene.

Da Ios 10

Les også

ble sluppet forrige uke,

var det mange som irriterte seg over at hjem-knappen må trykkes ned for å åpne telefonen med fingeravtrykk. Det holder ikke lenger bare å hvile fingeren og la Touch ID-en gjøre jobben.

Men fortvil ikke, Apple har heldigvis åpnet for at du fortsatt bare kan la fingeren hvile på hjemknappen. Slik gjør du det:

hjemknapp.jpg

Innstillinger -> Generelt ->Tilgjengelighet -> Hjem-knapp -> aktiverHvil fingeren for å åpne.Her kan du også justere klikkehastigheten om du allerede har vendt deg til å trykke ned hjemknappen.

Hva betaler du?

Les også

Disse betaler mest for å ringe femsifrede nummer

Men sveipe kan du glemme

De som savner muligheten for å sveipe for å åpne, må vi derimot skuffe. Apple har ikke gitt brukerne noen retrettmulighet her. Nå er det åpning av widgets fra låst skjerm som gjelder når du drar fingeren til høyere.

En mulig nødløsning kan som Macworld skriver, være å gå tilbake til Ios 9.3.5. Vel og merke hvis det lar seg gjøre. Vi har ikke prøvd.

Sjekk også ut:

Les også

Fem ting du kommer til å merke med Ios 10

Teknologimagasinet: Dette er våre Ios 10-favoritter:

Les også

Apples trådløse Airpods kan likevel brukes med andre enheter

Har du fått med deg?

Publisert: