- Pappa har fått ny kjæreste

— Pappa har fått en kjæreste som han skyper med hele tiden når han er sammen med oss, skriver jente (9 ½).

NÅR PAPPA FÅR NY KJÆRESTE. Jeg håper pappa forstår at dere trenger ham. Og kanskje dere trenger ham litt ekstra akkurat nå når han er så forelsket, skriver Vera Micaelsen.
  • Spaltist I Aftenposten Junior
  • Forfatter
  • Vera Micaelsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Denne artikkelen er fra Aftenposten Junior — Norges eneste avis for barn og unge. Hver uke svarer forfatter Vera Micaelsen på spørsmål om følelser.

Hei Vera!

Pappa har fått en kjæreste som han skyper med hele tiden når han er sammen med oss. Pappa og kjæresten er sammen hver dag når han er i et annet land. Og når vi er hos ham, skyper de nesten hele tiden.

Da jeg var hos vennen min, skypet jeg med pappa. Da var han også sammen med kjæresten sin. Etterpå spurte moren til vennen min om det gikk bra fordi jeg var så stille. Hva skal jeg gjøre?

Hilsen jente (9 ½)

Hei du!

Jeg forstår godt at du synes dette er vanskelig. Det er veldig ubehagelig når den man er sammen med ikke er skikkelig tilstede, men er opptatt med noe annet hele tiden. Jeg synes pappaen din skal ta mer hensyn til dere barna.

Vera Micaelsen, forfatter

Forelskelse

Pappaen din er nok veldig forelsket. Derfor vil han være nær den nye kjæresten sin hele tiden. Det er ikke så lett å se og tenke klart når man er forelsket. Og da mister man litt kontakt med resten av verden. Kroppen og hjernen er så full av glade hormoner som har fest, at det er lett å glemme alt annet rundt seg.

Må ta hensyn

Likevel må pappa ta hensyn til dere. Det burde han egentlig skjønne selv, men det virker som han trenger å minnes på det. Han føler sikkert ikke at han snakker med kjæresten sin så mye. Jeg tror han trenger å «vekkes» litt. For når han er sammen med dere, bør han bruke mest tid på dere.

Gi beskjed

Hvis du ikke tør å si til ham at du blir lei deg, kan du kanskje skrive et kort brev. Det er ofte lettere å si ifra da. Du kan bruke det du skrev til meg, for det er lett å skjønne. Si at du forstår at han er forelsket, men at du vil at han skal være sammen med dere med hele seg når dere er sammen. Du kan også legge dette svaret foran ham, helt tilfeldig, så kan han selv gjette at det er ham det handler om.

Jeg håper pappa forstår at dere trenger ham. Og kanskje dere trenger ham litt ekstra akkurat nå når han er så forelsket.

Klem fra Vera

Publisert: