Ung mann som døde på Hurtigruten skal ha blitt utsatt for vold i Bergen

En 26 år gammel mann ansatt på hurtigruteskipet Vesterålen ble funnet død på sin lugar onsdag kveld. Han fortalte kolleger at han ble utsatt for et voldelig ransforsøk i Bergen.

DØD: En ung mann, ansatt på Hurtigruten, ble tirsdag kveld funnet død på MS Vesterålen da det lå til kai i Kristiansund. Mannen som døde fortalte kolleger at han ble utsatt for vold før han gikk om bord i Bergen. Jonas Hjellnes

— Avdøde er 26 år gammel og fra Kristiansund, opplyser Knut Meek Corneliussen, jourhavende politiadvokat ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Tirsdag kveld mønstret 26-åringen på hurtigruteskipet «Vesterålen» på Nøstet i Bergen. Han skulle begynne på en arbeidsøkt. Neste kveld ble han altså funnet død mens skipet lå i Kristiansund. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig.

— Hvorfor kaller dere dette et mistenkelig dødsfall?

— Når unge dør uten kjent dødsårsak, betegner vi det som oftest som et mistenkelig dødsfall. Og opplysningene i saken svekker ikke den betegnelsen. Han skal ha sagt til en av sine kolleger at han ble utsatt for vold i i forbindelse med et ransforsøk før han kom on bord. Det skjedde i Bergen sentrum. Om dette har en sammenheng med dødsfallet, er for tidlig å si. Avdøde skal obduseres fredag. Da vil vi vite mer, sier Corneliussen.

Sjekker sammenheng

Corneliussen vet ikke noe mer om hvor volden skal ha skjedd.

— Vi har bedt politiet om Hordaland om bistand i saken.

— Kjente de til voldsepisoden?

— Nei, de gjorde ikke det.

— Hva jobber dere med nå?

— Vi ser på om det kan være en sammenheng mellom volden og dødsfallet.

Ansatte preget

IfølgeTidens Kravfikk politiet beskjed om dødsfallet ved 22-tiden onsdag, mens Hurtigruten lå til kai i Kristiansund. Da mannen ikke møtte opp til vakt slik han skulle, begynte kolleger å undersøke og fant ham død på lugaren.

Skipet skulle etter planen ha reist videre klokken 23, men ble liggende ved kai i Kristiansund til 02.30-tiden.

— Vi har mistet en god kollega og venn, og det preger oss i dag. Vi fokuserer på å bistå besetningen om bord. Våre tanker går til de pårørende, sier Stein Lillebo, kommunikasjonssjef i Hurtigruten.

Kan ikke konkludere

Politiet ønsker ikke opplyse om 26-åringen hadde ytre skader.

— Det må obduksjonen og de krimtekniske undersøkelsene avdekke. De undersøkelsene er ikke avsluttet ennå, sier Corneliussen i 10-tiden torsdag.

— Var det noe med lugaren han ble funnet på som vekket mistanke?

— Vi kan ikke konkludere med noe ennå.

Bergenpolitiet koblet inn

Seksjonsleder Jannike Bremar Johannessen ved volds- og sedelighetsseksjonen i bergenspolitiet bekrefter at de torsdag satte igang undersøkelser etter ønske fra kollegene lenger nord.

— Jeg ønsker ikke å gå konkret inn på hva disse undersøkelsene består i. Det får bli opp til politiet på Nordmøre å uttale seg i denne saken, sier Johannessen.