Solgte 1,6 tonn smågodt på én dag

Smågodt-hamstringen når nye høyder. I Rema-butikken på Nordsia i Steinkjer gikk 1,6 tonn smågodt unna bare i løpet av onsdagen.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Over hele landet selges smågodt nå for 2,9 kroner per hekto som følge av en tilspisset priskrig mellom dagligvarekjedene. Butikken på Nordsia har lenge vært på topp blant Rema-butikkene i Nord— og Sør-Trøndelag når det gjelder smågodtsalg, men etter at prisene ble dumpet tirsdag har det tatt helt av.

— Jeg solgte 1,6 tonn smågodt onsdag. Det tilsvarer 2 prosent av omsettingen vår denne dagen, tross at prisen er satt ned så mye, forteller kjøpmann Anders Juberg til Trønder-Avisa.

Det var Rema 1000 som startet priskrigen i sine butikker over hele landet tirsdag, og i ettertid har både Kiwi, Coop Mega og Coop Extra kastet seg på. Alle kjedene selger nå smågodt til 2,90 kroner per hekto, mens det koster 3,90 hos Bunnpris.

De lave prisene har blitt kritisert av fagfolk, som advarer om konsekvensene ved å fôre barn og unge med for mye sukker. Helseminister Bent Høie (H) tar imidlertid situasjonen med knusende ro og mener folk må få kose seg i påsken.

— Nå er det snart påske, og det er helt vanlig med slik priskrig på godteri. I påsken skal folk få kose seg og fylle opp påskeegget sitt. Jeg synes ikke dette er sjokkerende, sa Høie til Bergens Tidende torsdag.

Publisert: