Tidligere Frp-politiker om Listhaug: – Uanstendig, umoralsk og veldig farlig

En tidligere stortingsrepresentant fra Frp anklager innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) for å skape hat og frykt. Erna Solberg ber Listhaug passe på.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) får sterk kritikk av sin tidligere partifelle Jan Erik Fåne. Hun mener kritikken er hul. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix

NTB

– Vi har en integreringsminister som aldri har bidratt til å integrere ett eneste menneske, skriver tidligere stortingsrepresentant og FpU-formann Jan Erik Fåne på sin Facebook-side, ifølge Dagens Næringsliv.

Han fortsetter med å hevde at målet hennes er å «skape motsetninger, hat, frykt og mistenksomhet» og skriver at han vil ta et annet valg i det kommende stortingsvalget enn tidligere, og Sylvi Listhaug er årsaken.

– Det er uanstendig, umoralsk og veldig farlig. Og hun får tydeligvis lov til å gjøre akkurat som hun vil av folk som burde vite bedre, skriver han.

KRITISK: Jan Erik Fåne, kommunikasjonsdirektør i Finans Norge, og tidligere stortingsrepresentant for Frp og leder av FpU, kommer med kraftig kritikk av statsråd Sylvi Listhaug (Frp) på sin Facebook-side. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Fåne, som etter politikerkarrieren har vært kommunikasjonsrådgiver og lobbyist og også engasjert seg i Høyre, ønsker ikke å kommentere saken ut over det han har skrevet på Facebook, skriver avisen.

Sylvi Listhaug selv mener at kritikken til Fåne er hul.

– At jeg får kritikk er ikke noe nytt. Det har vært en drittstorm lenge fra alle kanter. Jeg synes kritikken hans er hul, og han har ikke ett eneste eksempel å vise til. En person som Fåne hadde jeg forventet kunne belegge det han sier med fakta, og ikke bare slenge ut påstander, skriver Listhaug i en epost til avisen.

Verken statsminister Erna Solberg (H) eller partileder Siv Jensen (Frp) ønsker å kommentere saken.

Les også

Fire debatter du bør få med deg i valgkampen

Ber Listhaug passe på

Listhaug selv reiste til Sverige tirsdag, for å besøke blant annet bydelen Rinkeby.

Statsminister Erna Solberg sier Sylvi Listhaug må passe på at det hun sier er i overensstemmelse med det myndighetene lokalt sier om situasjonen.

– Det er ingen tvil om at når en statsråd reiser en uke før valget, så er det for å illustrere deler av politikken man står for. Så må Sylvi passe på at det hun sier er i overensstemmelse med det myndighetene lokalt sier, sier Solberg til VG på spørsmål om hvorvidt Listhaugs reise til Sverige er et valgkampstunt.

– Nonsens fra Listhaug

Sveriges migrasjonsminister Heléne Fritzon avlyste tirsdag et møte med Listhaug i Stockholm og begrunnet dette med at hun ikke ville være en del av Listhaugs valgkamp i Norge.

– Listhaug virker mer interessert i å spre et misvisende bilde av Sverige. Det fremgår for eksempel tydelig i dagens intervju med VG, der hun blant annet påstår at det skal finnes 60 «no-go»-soner i Sverige, noe som er rent nonsens, skriver Fritzon i en epost.