Bilsalget skyter fart i Europa - men VW sliter

Det europeiske bilsalget steg med 13,7 prosent i november. Skandalerammede Volkswagen henger etter og vokser kun med 4,1 prosent.

SKANDALE: VW har vært preget av skandale siden september, da selskapet erkjente at det var bedrevet i utslippsjuks med elleve millioner dieselbiler. Selskaps markedsandel i Europa gikk ned i november. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix
  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det viser statistikk fra den europeiske bilprodusentforeningen ACEA.

Mens VW fortsatt selger flest biler i Europa, hadde bilprodusenten den minste salgsveksten av alle forrige måned. VW har vært preget av skandale siden september, da selskapet erkjente utslippsjuks med elleve millioner dieselbiler. Selskapet uttalte i forrige uke at salget for dets tolv forskjellige merker falt 2,2 prosent i november på verdensbasis.

Selv om Volkswagens bilsalg på det europeiske markedet har vokst i november, har selskapets markedsandel sunket til 24,3 prosent, sammenlignet med 26,6 prosent den samme måneden i fjor.

Les også

Den norske bilparken blir stadig renere

Lyst til å gjøre noe godt for miljøet denne jula?

Les også

Slik får du en grønnere jul

2015 blir et godt salgsår for bransjen

De siste elleve månedene i 2015 har bilsalget i Europa økt med 8,7 prosent, til 12,6 millioner biler. Det er allerede solgt flere biler enn i hele 2014. Salgstallet for november på 1,08 millioner biler er likevel fortsatt langt unna nivået fra november i 2006 og 2007, før finanskrisen rammet Europa. Da ble det solgt 1,2 millioner kjøretøy.

Mer om utslippsskandalen:

Les også

Audi innrømmer mulig «jukseprogramvare» i sine motorer

Les også

VW saksøkes for milliarder i Australia

Les også

Tysk miljøvernorganisasjon: Renault har også fusket

Les også

VW-fusket: Kan tape lojale kunder

En fin og nyttig oversikt:

Les også

Disse bilene er sikrest

Norske tall:

Les også

Disse bilene selges mest nå

(©NTB)

Publisert: