Neste år drar Troy (1,5) til sjøs

...og han kommer hjem først til skolestart — kanskje.

ET HJEM: Troy trives godt ombord på seilbåten. Det er godt, for den vil være hjemmet hans i flere år! A
  • Babyverden
  • Maren Eriksen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

— Om ett år har vi solgt huset og sluttet i jobbene våre. Da reiser vi på jordomseiling, og kommer tidligst hjem tre år senere, forteller Camilla Paulsen.

For åtte år siden var hun og kjæresten Rudi på båttur i en åpen båt med påhengsmotor. De snakket om at det kunne være gøy å dra på jordomseiling en gang. Men det skulle ta syv år før de endelig bestemte seg for å gjøre drømmen til virkelighet.

— Vi hadde aldri vært om bord i en seilbåt før, og ante ikke hva vi skulle se etter. Heldigvis kjøpte vi båten av noen som selv hadde eid den i 20 år og vært på langtur i Karibia i ett år. Vi har hørt at båten vi har valgt er den tryggeste, sier Paulsen til Babyverden.

Vekk fra tidsklemma

Troy var åtte måneder gammel da foreldrene ble båteiere. Det har blitt mye tid i båten så langt, og mer skal det bli i tiden frem mot avreise. Planen er å bruke helger og ferier til sjøs.

BYSSA: Troy og pappa Rudi ved matbordet i seilbåten.

— Troys sjøbein kommer seg. Han detter litt på rompa fortsatt, men han trives i båten. Han liker å styre, og se på andre båter. At masten er så høy er også veldig spennende, forteller moren.

Hun er glad for at de tre skal få mer tid sammen som familie i årene som kommer. Det var også grunnen til at de valgte å sette 2016 som avreiseår.

- Vi ønsker å komme oss vekk fra tidsklemma mens Troy fortsatt er liten, sier hun.

Les også:

Tristan (3) har overnattet 300 netter i telt

– Et eventyr å ha barn med på tur!

Bestemødre til fjells med barnebarna

«Liten detalj» må på plass

Det tar tid å planlegge en jordomseiling som skal vare i flere år. Ikke minst må båten utrustes og klargjøres. Det er også en liten detalj som bør komme på plass:

- Vi skal lære oss å seile først. Det er klart en fordel å kunne, ler Camilla.

Huset skal legges ut for salg, og familien på tre reiser fra familie, venner og barnehage. De regner med å reise hjem én gang i løpet av de tre-fire årene de blir borte. Og Camilla innrømmer at savnet til de hjemme kan bli den største utfordringen.

Paret ønsker ikke å ha forpliktelser hjemme å tenke på når de reiser. Hussalget må dessuten til for å kunne finansiere flere år på reisefot.

— Med kjøpet av båten, forberedelser, forsikringer, mat og andre utgifter, regner vi med at turen koster opp mot 1,3 millioner kroner. Det dyreste er forsikringer, for vi vil ikke være dekket av folketrygden. Vi sparer der vi kan, men det koster en del, ja, innrømmer Paulsen.

Det kan jo hende at A4-livet er perfekt, men det vet man jo ikke før man har prøvd noe annet. Camilla Paulsen

Noe annet enn A4

Hovedgrunnen til at familien reiser er ønsket om å se verden, og å leve et annerledes liv i en lang periode.

PLANLEGGING: Mange forberedelser skal i havn før familien kan seile avgårde.

Familien vil anbefale andre familier å vurdere jordomseiling.— Det kan jo hende at A4-livet er perfekt, men det vet man jo ikke før man har prøvd noe annet, sier Paulsen.

Selv om planen er å være borte i tre år, er familien åpen for at det kan bli lenger – gjerne både fire og fem år. De har også tenkt tanken med hjemmeskole for Troy.

- Vi blir vårt eget nettverk

Den største utfordringen, slik Paulsen ser det, er at de store deler av tiden bare vil være de tre.

SIKKERHET: Redningsvest er et must når Troy oppholder seg på dekk.

— Her hjemme har vi et nettverk rundt oss. Når vi reiser er det bare oss tre vi har. Vi blir vårt eget nettverk, sier hun.Paret har vært kjærester i ni år, gift i fire år, og kjenner hverandre godt.

— Men man skal like den andre godt når man skal bo så tett på hverandre så lenge. Vi kan ikke smelle igjen døra og gå seg en tur når vi blir uenige, og Troy vil jo være i umiddelbar nærhet hele tiden. Men vi er et stillferdig og fornøyd par, og har det stort sett bra, sier hun.

Familien gleder seg til å leve et annet liv.

— Vi vil ikke leve etter klokken, men etter værmeldingen. Vi vil se nye steder og bli kjent med nye mennesker. Etter 17. mai neste år reiser vi!

Følg familiens forberedelser på bloggen.

Les også:

Barn på båtreise

Grip tak i godfølelsen!

Artikkelen er skrevet av Babyverden

Har du tips til denne saken? Send oss en epost!

Publisert: