Flere byer på Nordvestlandet avlyser årets fellesfyrverkeri

Den sterke vinden gjør at årets fellesfyrverkeri både i Ålesund og Kristiansund er avlyst, men i Trondheim gikk fyrverkerioppskytingen som planlagt.

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

NTB

Også i Ulsteinvik og Giske er årets fyrverkeri avlyst.

I Kristiansund var det planlagt felles nyttårsfyrverkeri i samarbeid med leverandøren Krohn Pyroteknikk.

– Det er for sterk vind til at det er forsvarlig for oss å sende opp fyrverkeri i vanndammen klokken 17 og på havnen klokken 24, sier daglig leder i Krohn Pyroteknikk, Claus Ivar Krohn på kommunens nettsider.

– Det er klart at vi ønsker å markere starten på det nye året på en skikkelig måte, men vi er nødt til å sette sikkerheten først, sier kultursjef i Kristiansund kommune, Eigunn Stav Sætre. Vi lover å komme sterkere tilbake neste år, sier hun.

Været direkte: Satser på fyrverkeri som planlagt i Bergen

Også i Ålesund ble fellesfyrverkeriet avlyst.

– Slik vinden dreier nå, er det dessverre umulig å gjennomføre fellesfyrverkeri i Ålesund og Giske, sier Roy Petter Normann i Svea Unique Pyrotechnic til Sunnmørsposten.

I Trondheim var fyrverkeriet lenge i fare, men til slutt ble det besluttet å gjennomføre oppskytingen fra Kristiansten festning som planlagt klokken 19. Også ved midnatt skal det skytes opp fyrverkeri ved festningen, skriver Adresseavisen.

Brannvesenet i Ålesund advarer også private mot å skyte opp fyrverkeri.

– Fyrverkeri er bygd for å skytes rett opp. I den vinden som er nå vil det ikke nå rett høyde, og glør kan nå bakken. I tillegg kan fyrverkeriet forandre retning og treffe bygninger eller folk, sier seier Paul Ola Vestre i Ålesund brannvesen til Sunnmørsposten.

Vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt sier til NRK at vind og nedbør vil prege mange steder i Sør-Norge og Trøndelag nyttårsaften og 1. nyttårsdag.

– Løse gjenstander kan fyke med vinden, trær kan blåse ned. Vinden kan skape problemer for strømforsyningen og gjøre det vanskelig å komme seg frem på veier og jernbanen, sier han til NRK.