Ny regjering leter etter verdiplattform

De fire partilederne fra Høyre, Fremskrittspartiet, KrF og Venstre har brukt torsdagen til å diskutere en felles verdiplattform. Fortsatt er mye uavklart.

Publisert:

ORIENTERTE: Erna Solberg, Siv Jensen, Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide under en pressebrief under regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF. Foto: NTB SCANPIX

NTB

Påtroppende statsministerkandidat, Erna Solberg (H), sier de fire partilederne er opptatt av å finne et felles verdigrunnlag.

Les også

Nå blir det torsdagkveld fra Nydalen

— Vi ønsker oss et kunnskapssamfunn, der vi vil prioritere forskning og kunnskap. Vi vil også føre en tillitspolitikk med valgfrihet for enkeltmennesket og familiene, sier Solberg, som fortsatt har mange uavklarte problemstillinger som må løses før de fire partiene eventuelt kan bli enige om å danne en felles regjering.

Forhandlingene vil ifølge Solberg fortsette i helgen.

— Sonderingene mellom oss fire fortsetter i helgen, men så lenge Kristelig Folkeparti er med vil vi holde hviledagen hellig, sier den påtroppende statsministeren.

Hun sier alt fortsatt ligger i potten og partilederne fortsatt må bruke tid skal de komme til enighet.

Høyres kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes sier sonderingene om mulighetene til å danne ny regjering vil fortsette utover torsdagskvelden

Publisert:
svp://30442