Prisen på Oculus Rift er klar

De første kundene får de Facebook-eide VR-brillene i april.

KLARE: Pris og lanseringstidspunkt for de etterlengtede brillene er endelig offentliggjort.
  • Tek.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Hva synes du om prisen på Oculus Rift? Svar i pollen nederst i saken!

For kort tid siden kunne Tek.no rapportere at forbrukerversjonen av Virtual Reality (VR)-brillen Oculus Rift omsider skulle legges ut for forhåndsbestilling.

Nå har det skjedd, og det betyr også at vi har fått svaret på det store, ubesvarte spørsmålet: nemlig hvor mye VR-brillene til Facebook-eide Oculus vil koste.

I selskapetsnettbutikker Oculus Rift lagt ut med en europeisk pris på 699euro. Med dagens kurs tilsvarer dette 6700 norske kroner, og dermed er det altså ikke et spesielt billig produkt. Hva mener du? Svar i pollen nederst i saken!

Les også

Er du klar for den virtuelle virkeligheten?

Sendes ut i april

FØLGER MED: Dette følger med i pakken, pluss to spill. Foto: Oculus VR

Oculus VR kan videre opplyse om at forventet leveringstidspunkt er april i år, så det er med andre ord ikke særlig lenge til vi kan få kloa i VR-brillene som kanskje er det mest hypede produktet i senere tid.Skjønt da vi gikk inn på nettbutikken til Oculus, fikk vi opplyst at forventet levering først er i mai. Etterspørselen er tydeligvis større enn produksjonskapasiteten.

Det som følger med i pakken er selve brillene, sensoren som sporer bevegelsene, en liten Oculus-fjernkontroll, de nødvendige kablene og en Xbox One-håndkontroll. I tillegg følger altså de to spillene EVE: Valkyrie og Lucky's Tale med i pakken.

Bareén per kunde

Førstnevnte er et romspill laget for flere spillere, mens sistnevnte er et plattformspill som er utviklet eksklusivt for Oculuc Rift-brillene.

Det kan ellers være verdt å merke seg at Oculus opplyser på bestillingssiden at man kun kan bestille ett par briller per person. Norge er altså med på listen over europeiske land som nå kan forhåndsbestille brillene, så om du vil sikre deg et eksemplar er detbare å kaste seg rundt.

Hva med en noe mindre avansert teknolog?Disse Google Glass-konkurrentene skal gjøre det tryggere å sykle

Publisert: