IKEA tilbakekaller nattlyset Patrull grunnet risiko for støt

Ettåring fikk elektrisk støt og sår på hånden da han forsøkte å fjerne nattlys fra stikkontakten.

RISIKERER STØT: IKEA tilbakekaller nattlyset Patrull grunnet risiko for elektrisk støt. Lampen er blitt solgt i Europa og Nord-Amerika siden 2013.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

IKEA trekker tilbake nattlys til barnerom av merket Patrull.

Årsaken er at møbelgiganten har fått rapport om en hendelse hvor en gutt på ett år og syv måneder skal ha forsøkt å fjerne lampen fra stikkontakten da lokket falt av. Han fikk elektrisk støt og synlige sår på hånden.

IKEA: Returnér til nærmeste varehus

PATRULL: På sine hjemmesider skriver IKEA følgende om nattlyset: Merk at eksemplene viser et europeisk støpsel, men risikoen er til stede uavhengig av type støpsel.

— Kunder som har Patrull nattlys oppfordres til umiddelbart å slutte å bruke det. De kan returnere det og få refundert hele beløpet på hvilket som helst varehus, skriver selskapet i en pressemelding tirsdag.IKEA opplyser at nattlyset på forhånd er blitt testet og samsvarer med alle gjeldende lover og standarder.

— Sikre og trygge produkter har høy prioritet hos IKEA. Når et IKEA-produkt er involvert i en hendelse som dette, tar vi umiddelbart affære, heter det i pressemeldingen.

Det er ikke kjent i hvilket land hendelsen skjedde.

— Vi er naturligvis lei oss for at gutten kom til skade da han lekte med nattlyset, sier kommunikasjonsansvarlig for IKEA i Danmark, Mette Maria Starcke, i en kommentar til danske TV2.

På markedet siden 2013

Videre heter det i pressemeldingen fra møbelgiganten:

«I undersøkelsen utført i etterkant av hendelsen testet vi mer enn 600 PATRULL nattlys, som alle var i orden. På tross av dette velger IKEA å tilbakekalle nattlyset for å unngå risikoen for at noe lignende skjer igjen.»

Patrull nattlys, som er et lite farget lys på en stikkontakt, er blitt solgt i Europa og Nord-Amerika siden 2013. Flere tilbakemeldinger:

Publisert: