Frp stuper stadig

Siden august har Frp gått tilbake fra 32,2 til 26,1 prosent. Men Høyre har ikke vunnet noe på at Frp taper terreng.

Olav Garvik

Det er den ferske landsomfattende partimålingen som Sentio Research har utført for Bergens Tidende som viser dette. Målingen er tatt opp midt under finanskrisen – i perioden 21.-27. oktober, basert på intervjuer med 1000 personer.

Les også: Frp-politikken som forsvant

Mens Frp har tapt 6 prosentpoeng i løpet av to måneder, står Erna Solbergs parti så å si på stedet hvil. På siste måling får Høyre 15,2 prosent. I august-målingen fikk partiet 14,7, og i september 15,9 prosent.

10 nye på Stortinget

Frp fikk som nevnt 32,2 prosent i august, deretter 28,3 i september og altså 26,1 prosent i oktober. Men sammenliknet med valgresultatet i 2005 ville Frp likevel ha vunnet 10 nye mandater og fått i alt 48 representanter på Stortinget. Høyre ville ha økt fra 23 til 26 representanter.

De to høyrepartiene kan etter alt å dømme likevel se langt etter regjeringsmakt. Til sammen ville de bare ha fått 74 mandater på Stortinget, hvis det hadde vært valg i morgen.

– Akkurat som ventet

– Dette var akkurat som ventet. På bakgrunn av finanskrisen pleier alltid folk flest å søke tilbake til det trygge. De kvir seg for å prøve noe nytt. Derfor har vi i Frp-ledelsen en jobb å gjøre for å få velgerne overbevist om at vår pengepolitikk virker positivt, sier nestformann i Frp, Per Sandberg til bt.no.

Les mer om målingen og de andre partiene i torsdagens BT.

Hvem tror du vinner valget neste år? Legg inn dine kommentarer under!

Sigurdsøn, Bjørn