De Grønne kan avgjøre i storbyene

Miljøpartiet De Grønne kan havne på vippen og avgjøre om det blir rødt eller blått styre i både Oslo, Bergen og Stavanger. Samtidig peker pilene nedover for Høyre og Frp på TV2s nyeste kommunevalgmåling.

Publisert Publisert
  • NTB

Høyre går tilbake 2,1 prosentpoeng til 22,6 prosent. Fremskrittspartiet går ned 2,0 prosentpoeng til 9,0 prosent i målingen fra TV 2. Dersom dette blir valgresultatet, vil det være Fremskrittspartiets dårligste kommunevalg siden 1991.

De Grønne går fram 1,1 prosentpoeng til 5,6 prosent. Det er partiets høyeste resultat hittil på en måling fra TNS Gallup.

Ifølge prognoser laget på bakgrunn av målingen gir dette De Grønne hele seks representanter i Oslo bystyre og en viktig vippeposisjon. De fire borgerlige partiene ligger an til å få 28 representanter, mens de rødgrønne ligger an til å få 25.

Også i Bergen kan De Grønne få en vippeposisjon med fem representanter og avgjøre om venstresiden med 30 representanter eller de borgerlige med 32 representanter får styre byen.

I Stavanger kan De Grønne danne flertall dersom de går sammen med Høyre, KrF, Venstre og Senterpartiet, ifølge prognosene.

Arbeiderpartiet ligger i målingen stabilt på 33,7 prosent. Sp får 7,3 prosent (+0,8), SV går fram til 6,1 prosent (+2,1), mens Venstre får 5,1 (-1,3) og KrF 4,9 (+1,0). Rødt får en oppslutning på 2,8 (+0,8) og andre partier og lister 2,7 (-0,5). (©NTB)

Publisert