21-åring siktet for drap etter at trebarnsfar omkom i kollisjon på E18

Politiet etterforsker frontkollisjonen på E18 i Vestfold natt til 1. januar som forsettlig drap.

OMKOM: En person er bekreftet omkommet i en møteulykke på E18 mellom Langangen og Larvik natt til første nyttårsdag. Trond Reidar Teigen, Scanpix

NTB

Etterforskningen av møteulykken på E18 mellom Langangen og Larvik har fått politiet til å skjerpe siktelsen mot en 21 år gammel mann fra promillekjøring til forsettlig drap.

21-åringen kjørte inn i en personbil med en varebil.

– Dette er ikke bare en ulykke der en bil kommer over i motgående kjørefelt. Vi har begrunnet mistanke om at han har kjørt over i motgående kjørefelt med vitende og vilje, sier politiinspektør Magnar Pedersen til NTB.

Mor og barn alvorlig skadd

21-åringen ble selv alvorlig skadd i ulykken, og politiet vil dermed pågripe ham så snart han blir utskrevet fra sykehus. Pedersen sier til NTB at mannen ikke er formelt avhørt ennå og heller ikke har fått oppnevnt advokat.

Ulykken skjedde ved 4.30-tiden natt til første nyttårsdag. 21-åringen kjørte inn i personbilen der det satt en familie på fem. Politiet meldte tidlig at sjåføren i den møtende bilen omkom.

Moren og det ene barnet på fem år er alvorlig skadd. De to andre barna på syv år og elleve måneder har lettere skader, opplyser sykehuset i Telemark til NRK mandag formiddag.

Alle de involverte i ulykken er ifølge operasjonsleder hjemmehørende i Telemark.

Store materielle skader

Bilder fra stedet viser store materielle skader. Det er midtdeler i veien der ulykken skjedde og det er uklart hvor mange kilometer den ene bilen har kjørt i feil kjøreretning før ulykken skjedde.

Det var ambulansesentralen som varslet politiet om ulykken klokken 4.35.

E18 var stengt forbi ulykkesstedet i mange timer mens nødetatene og Vegvesenet jobbet på stedet.