Facebook kjøper populær selfiefilter-app

Vil integrere filterteknologien i Facebook.

EFFEKTER: Facbook har ikke sagt noe om når og hvordan annet enn at teknologien skal integreres i det sosiale mediet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Duhar neppe unngått å legge merke til dem, bildene av folk som har «byttet ansikter» og selfier pyntet med bilde— og videoeffekter som kan få fart på selv de stiveste lattermusklene.

GØY: Med Masquerade kan du legge på en rekke selfiefiltere og lage selfieanimasjoner til glede for både små og store. SELFIE: Geir Amundsen

Nå har Facebook kjøpt den populære selfi-filter appen Masquerade som har herjet på app-listene med sine muligheter for å legge på crazy selfiefiltere og «ansiktsbytter», melder nettstedet Techinsider.Masquerade bekrefter avtalen på sin blogg, hvor de også uttrykker glede over å kunne nå ut til Facebooks ca. 1,6 milliarder brukere med sin teknologi.

— Masquerade har bygget en fantastisk app, MSQRD, med verdensledende bildeteknologi for video, sier en Facebook-talsmann til Techinsider.

Planen er angivelig å beholde Masquerade som en selvstendig app, i tillegg til å integrere teknologien som en del av Facebooks bildemuligheter.

Les også

Hvor «kjekkas» er du? Nå kan du sjekke «dude-faktoren» din

Snapchat-effekter

En teknologi som ved hjelp av ansiktsgjenkjenning lar brukerne legge på filtre og animasjonseffekter på både videoer og stillbilder som enkelt kan deles med andre.

Oppkjøpet kommer neppe som noen stor overraskelse, da Facebook ønsker å tilby de ynsgste brukerne Snapchat-liknende selfie-filtere. Snapchat som har stor suksess med nettopp slike filtere.

Det er dessuten ikke første gang

Les også

Facebook tar en Snapchat

. De gjorde det samme da de i fjor sommer gjorde det mulig å legge tekst og emojis på bilder.

Hvor dypt Facebook har måttet grave i lommene for å sikre seg Masquarade, vil derimot ikke den sosiale nettverkskjempen ut med.

Så gjenstår det å se når og hvordan filterteknologien til Masquarade dukker opp i Facebook. Vi tipper det kan bli filterbonanza i Facebook-strømmen.

Frykter at barn blir satt på sidelinjen:

Publisert: